51-годишният Р.Й., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Шумен

...
51-годишният Р.Й., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Шумен
Коментари Харесай

Осъдиха клошар от Шумен на 13 години затвор за убийство

51-годишният Р.Й., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Шумен за осъществено ликвидиране, е наказан на 13 години " отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Шуменският областен съд го призна за отговорен за осъщественото от него закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемият водел бездомнически метод на живот. Препитавал се като събирал движимости, изхвърлени в контейнерите за отпадък, в региона на ДКЦ І (новата поликлиника) в град Шумен. Нямал криминалистически регистрации и не бил осъждан.

На 11 ноември 2020 година 50-годишният тогава Р.Й. отишъл до контейнерите за боклук, които обикалял всекидневно. Забелязал, че различен мъж, който също водел бездомнически метод на живот, гледал в тях. Подсъдимият се ядосал и почнал да му се кара, защото считал това за своя непокътната територия.

Когато доближил задоволително, Р.Й. хванал своя конкурент, нанесъл му два удара с пестник по главата и го блъснал на земята. След това извадил нож, който държал в джоб под якето си, и го намушкал в региона на сърцето. Мъжът паднал на земята и малко по-късно умрял.

Р.Й. напуснал мястото на престъплението и се опитал да скрие оръжието, с което го направил. Но бързо бил открит и арестуван от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Шумен. Привлечен бил към наказателна отговорност и досега търпи наложената му мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Присъдата на Окръжен съд – Шумен предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 14-дневен период, написа ruse24.bg.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР