51% е избирателната активност за целия Европейски съюз. Това означава,

...
51% е избирателната активност за целия Европейски съюз. Това означава,
Коментари Харесай

Всеки втори европеец е гласувал на евроизборите

51% е изборната интензивност за целия Европейски съюз. Това значи, че над 180 милиона европейци са упражнили правото си на глас.
Прочетете още
Изборите за Европейски парламент към този момент завършиха в няколко страни от Европейски Съюз.

В Австрия данните сочат изборна победа за Австрийската партия на свободата.

В Белгия крайнодясната партия " Вламс беланг " остава втора на днешните избори за Федерален и Европейски парламент в Белгия, както и за районни управляващи, оповестиха локални медии, като се позоваха на предварителни данни от към 30 на 100 от преброяването на бюлетините.

В Германия ХДС/ХСД води в изборите за Екологичен потенциал в Германия, а " Алтернатива за Германия " печели второто място, сочат екзитпол изследванията.

Управляващата дясноцентристка партия Нова народна власт печели изборите за Европейски парламент в Гърция , само че с резултат, който е малко по-нисък от последните изследвания на публичното мнение преди вота, съгласно екзитпол.

Първите екзитполове в Дания сочат разнообразни спечелили.

Данни от екзитпол изследвания не бяха оповестени в Литва след края на изборния ден. От Централната изборна комисия на страната оповестиха, че първите резултати ще излязат в среднощ.

Проевропейската коалиция " Зелени леви " - Партията на труда в Нидерландия печели най-вече места – осем от общо 31-те, които ще има Нидерландия в новия Европейски парламент. Това сочат оповестените довечера предварителни резултати на уеб страницата на Европейския парламент към 18:24 ч.

Екзитполовете в Полша сочат, че " Гражданска коалиция " на премиера Доналд Туск получава 38,2 % от подадените гласове на изборите за Европейски парламент, а опозиционната " Право и правдивост " на Ярослав Качински – 33,9 на 100.

Съюзът сред ръководещите Социалдемократическа и Национално-либерална партия в Румъния ще има най-вече места в Европейския парламент. Той получава 54 %, демонстрира екзитполът на CURS - Avangard, публикуван от румънската национална телевизия, незабавно след затварянето на изборните секции в страната.

Във Финландия Националната съдружна партия взема максимален дял от гласовете на гласувалите авансово на европейските избори. Това демонстрират най-новите, първични данни на финландското министерство на правораздаването, които обаче по всяка възможност ще претърпят промени, защото са основани на 53,7 % преброени бюлетини от предварителното гласоподаване в страната, извършено от 29 май до 4 юни.

Френската крайнодясна партия " Национален общ брой " печели безапелационно европейските избори във Франция с 32,4 % от гласовете. На второ място, с 15,2 %, е листата на Валери Айе от обединението " Нужда от Европа ", в която вземат участие " Ренесанс ", Демократичното придвижване, " Хоризонти ", Радикалната партия и Съюзът на демократите и самостоятелните.

Според екзитполовете в Хърватия ръководещата Хърватска демократична общественост (ХДО) е получила най-вече гласове на изборите за Европейски парламент (33,74 процента), което ще й донесе шест мандата. На второ място е обединението към опозиционната Социалдемократическа партия с 27,81 % или четири мандата.

Екзитполът на шведската национална телевизия Ес Ве Те 1 сочи, че Шведската социалдемократическа работническа партия (ШСРП) печели изборите за Европейски парламент в Швеция с 23,1 %.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР