Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант предупреди по време

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант предупреди по време
Коментари Харесай

Йоав Галант: Израел може да върне Ливан в каменната ера, но не иска война с Хизбула

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант предизвести по време на визитата си в американската столица Вашингтон, че израелската войска е способна " да върне Ливан назад в каменната епоха " в възможна война с ливанската шиитска формация " Хизбула ", съобщи Ройтерс. Той обаче категорично акцентира, че неговото държавно управление избира решение по пътя на дипломацията по оста на напрежение на израелско-ливанската граница, добави организацията.

Освен това Галант съобщи пред кореспонденти, че е разискал с високопоставени американски представители " следвоенно " проектопредложение за метода на ръководство на линията Газа след края на спора на Израел с контролиращата анклава радикална палестинска формация " Хамас ".

Според разисквания вид ръководството на крайбрежната територия би присъединило локални палестинци, районни сътрудници и Съединени американски щати, само че това би бил " дълъг и комплициран развой ", разясни израелският боен министър, представен от Ройтерс.

 

Израел е направил тази нощ въздушни набези в регион в южната част на Сирия и в Ливан, като двама души са били убити в Сирия, съобщи в това време Ройтерс, базирайки се на сирийски и ливански държавни медии. Атаката в Сирия е избрана от сирийските медии като " въздушна експанзия ", при която са взети под прицел редица обекти.

Най-малко петима души са ранени при израелски удар, разрушил жилищна постройка в квартал " Ал Машаа " в град Набатиех в Южен Ливан, осведоми Ливанската новинарска организация. Тя отбелязва, че израелската офанзива е нанесла вреди на десетки жилища и коли.

Според китайската организация Синхуа израелски военен аероплан и изстрелял по двуетажна постройка в " Ал Машаа " две ракети въздух-земя. Източник от екип на болница споделя за организацията, че положението на петима души е от сериозно до устойчиво, а минимум деветима са откарани в болница със задушаване от пушек. По информация на Синхуа минимум 10 жилища са разрушени, а развалени са още тридесет и пет.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР