Днес в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще има

...
</TD
>Днес в Епископската базилика на Филипопол пловдивската публика ще има
Коментари Харесай

Международният фестивал Дни на музиката в Балабановата къща с три концерта

Днес в Епископската базилика на Филипопол пловдивската аудитория ще има неповторимия късмет да се наслаждения на концерта “Световни звезди на една сцена с млади гении " с присъединяване на американското сопрано Елизабет Поуп, пианистката Виктория Василенко и перкусионното дуо Аглея Канева и Александър Вичев.

Според критиците Елизабет Поуп има прозрачност на тона, акуратност и лекост на звукоизвличане, присъщи на артистите от Златната епоха на операта.

Виктория Василенко е една от най-изявените и харизматични български пианистки, лауреат на Първа и специфична премия от влиятелния Международен конкурс “Джордже Енеску " в Букурещ, Румъния и повторен притежател на наградата " Кристална лира " за най-хубав млад реализатор.

Талантливото перкусионно дуо Аглея Канева - Александър Вичев (възпитаници на НУМТИ " Добрин Петков " и на изтъкнатия възпитател Пенчо Пенчев) са лауреати на редица национални и интернационалните състезания и непроменяемо печелят сърцата на публиката при всяка своя изява.

На 28 юни в Балабановата къща ще звучи красива музика за флейта и пиано в осъществяване на едни от най-известните македонски актьори – Страшо Темков и Елена Атанасовска.

На 29 юни, още веднъж в духовното пространство на емблематичната Балабанова къща, в обичайния концерт “Прочути камеристи " своето интерпретаторско майсторство ще показват Кремена Оксенкруг – цигулка, Атанас Кръстев – виолончело и Мартина Табакова – пиано.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща " е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо.

Билети за концертите онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР