50-годишна жена се оказа с рядко заболяване, след като 7

...
50-годишна жена се оказа с рядко заболяване, след като 7
Коментари Харесай

7 пъти пияна се озова в болница, истината се оказа друга

50-годишна жена се оказа с рядко заболяване, откакто 7 пъти посещава болница със странни признаци, наподобяващи алкохолно замайване. Първоначално лекарите я изписват с диагноза „ пияна “, макар че тя им споделя, че не е пила.

Тя отива в лечебното заведение с неразбираем диалект и мощна отмалялост. Оказва се, че има рядко заболяване, което единствено ѝ дава тип на използвала алкохол, оповестява АП.

При това положение, наречено „ синдром на автоферментация “, гъбички в червата създават алкохол, без човек въобще да е пил.

Изследователите настояват, че информираността за този синдром, който има обществени, правни и медицински последствия, е от значително значение за вярното диагностициране и лекуване.

В продължение на две години дамата посещава незабавното поделение с недоволства от мощна унесеност денем и неразбираем диалект.

Преди това тя е минала няколко антибиотични курса за повтарящи се инфекции на пикочните пътища, дружно с инхибитор на протонната помпа за понижаване на количеството киселина в стомаха.

Въпреки че не е пила, тя е имала нараснали равнища на алкохол в кръвта и аромат в дъха.

След всяко посещаване в болничното заведение дамата е изписвана с диагноза „ алкохолна интоксикация “, макар изказванията ѝ, че не е употребявала алкохол, което е доказано и от фамилията ѝ.

След всеки епизод пациентката имала потребност от до две седмици отпуск от работа, като през това време се хранела доста малко.

Симптомите ѝ се подобрявали след една до две седмици, само че се прибирали на всеки един до два месеца. При третото посещаване майката даже е освидетелствана по Закона за психологичното здраве.

При седмото посещаване обаче незабавният доктор заподозрял диагноза „ синдром на автоферментация “ и откакто ѝ били предписани някои медикаменти, тя била ориентирана към експерт.

Диетологът предложил нисковъглехидратна диета и откакто дамата минала едномесечен курс на лекуване с противогъбично лекарство и диета, признаците изчезнали и останали без демонстрация в продължение на четири месеца.

Жената постепенно почнала още веднъж да приема въглехидрати, само че един месец откакто направила това, при нея се появили още веднъж неразбираем диалект и унесеност, което даже довело до рухване.

Тя е посъветвана още веднъж да стартира нисковъглехидратната диета и признаците ѝ отшумели изцяло, написа bTV.

Д-р Рахел Зед от Университета в Торонто и нейните съавтори пишат в списанието на Канадската здравна асоциация: „ Синдромът на автоферментация носи обилни обществени, правни и медицински последствия за пациентите и техните близки. Нашата пациентка е имала няколко визити в незабавното поделение, бил е оценена от интернисти и психиатри и е бил сертифицирана по Закона за психологичното здраве, преди да получи вярната диагноза синдром на автоферментация. Това затвърждава какъв брой значима е информираността за този синдром за клиничната диагноза и лекуването. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР