50-годишен мъж и 11-годишната му дъщеря бяха убити при руски

...
50-годишен мъж и 11-годишната му дъщеря бяха убити при руски
Коментари Харесай

Баща и дъщеря са убити при нов руски удар в украинския град Запорожие

50-годишен мъж и 11-годишната му щерка бяха убити при съветски боен удар през нощта против неделя в град Запорожие в Югоизточна Украйна.

Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви също, че от отломките е извадена и избавена 46-годишна жена - брачна половинка и майка на жертвите.

Анатолий Куртев - секретар на градския съвет, посочи, че една къща е разрушена, а няколко близки здания са развалени при удара на две съветски ракети по време на офанзивата.

" Проклетите съветски терористи още веднъж нападнаха Запорожие и изгубиха човешки животи ", написа той в Telegram.

Нападението идва в миг, когато съветските нападателни сили не престават офанзивата си в Източна Украйна. Въоръжените сили в Киев оповестиха, че през последното денонощие силите им са отблъснали повече от 50 офанзиви.

В изказване, оповестено рано сутринта на 9 април, украинският Генерален щаб заяви, че съветските военни не престават да нападат индустриалния изток на страната, като се концентрират върху градовете и селищата Лиман, Бахмут, Авдийовка и Марийка в Донецка област.

Руският президент Владимир Путин е наредил на военните си да открият цялостен надзор над Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, които Русия анексира нелегално. Украйна уточни, че скоро ще стартира контраатака, с цел да си върне още територии.

В ежедневното си послание късно на 8 април украинският президент Володимир Зеленски означи позитивното " придвижване към НАТО ", като уточни новата военна помощ за Украйна, както и други признаци на интернационална поддръжка.

Зеленски се базира на предлагането на Литва да предложения Украйна да стане член на НАТО на срещата на върха на военния алианс в столицата Вилнюс през юли.

Парламентът на балтийската страна реши тази седмица да изиска покана за присъединение на Украйна към алианса на срещата на върха, планувана за 11-12 юли.

Зеленски приказва часове, откакто ръководителят на украинска избавителна организация заяви, че е от Русия, където са били отведени по време на войната.

На 17 март Международният углавен съд издаде на Путин и съветския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова , обвинявайки ги в нелегално депортиране на деца от Украйна.

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви тази седмица, че се е свързал с Лвова-Белова " в сходство с мандата си да възвръща контактите сред разграничените фамилии и да улеснява събирането им, когато това е допустимо ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР