5% повече чуждестранни туристи са посетили България през миналата година.

...
5% повече чуждестранни туристи са посетили България през миналата година.
Коментари Харесай

Мислим как да върним руските туристи, намалели с 25 %

5% повече задгранични туристи са посетили България през предходната година. Най-голям е растежът от прилежащите Румъния, Македония, Сърбия, както и от Англия, Израел, Украйна, Молдова. Ранните записвания при съветските туристи обаче бележат спад с 25% тази година, регистрират от Министерството на туризма. На какво се дължи тази наклонност и по какъв начин да върнем съветските туристи в България ще обсъдят на кръгла маса „ Туризъм – 2019 “ търговски организации от двете страни, водещи туроператори, мениджъри на хотели и специалисти.
Форумът ще се организира на 15 февруари 2019 година в границите на интернационалната туристическа борса " Ваканция и СПА Експо – 2019 " и се провежда от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТТП), съобщи БГНЕС.
„ Дни след визитата на министър Ангелкова в Москва и постигнатите политически договорености, желаеме да съберем специалистите, институциите и сектора на едно място. Имаме потребност да обединим напъните си, с цел да преодолеем компликациите и да се възползваме от положителните ни обичаи и капацитета на този голям пазар “, сподели ръководителят на УС на БРТПП Георги Минчев. Според него има доста фактори за намаляването на интереса на съветски туристи към страната ни. „ Туризмът е поле на икономическа дипломация. Може би подценихме завръщането на Турция на туристическите пазари и безвизовия режим за съветски туристи ", добави още Георги Минчев.
Кръглата маса „ Туризъм – 2019 “ ще се организира на 15.02.2019 година, петък, от 15.00 часа в зала «Родопи» на Интер Експо Център – София. Това е първото от поредност начинания на Българо-руската търговско-промишлена палата, свързани с туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР