5 най-добри начина за използване на високодоходна спестовна сметка

...
Когато става въпрос за скриване на вашите допълнителни пари, имате
Коментари Харесай

Когато става въпрос за скриване на вашите допълнителни пари, имате няколко опции за сметка, от които да избирате. За начало обичайните спестовни сметки са широко достъпни, но със средни лихвени проценти от 0,43%, възвръщаемостта на тези сметки не е в крак с инфлацията. Като такива, те не са непременно най-добрият вариант в момента.

Друга възможност, която трябва да разгледате, е сертификат за депозит (CD), който предлага среден APY, който е много по-висок от обикновена спестовна сметка. Всъщност в момента има много опции, предлагащи доста над 5%, но недостатъкът е, че трябва да заключите парите си в сметката за определен период от време или да се сблъскате със санкции, които намаляват възвръщаемостта ви.

Спестовните сметки с висока доходност са още една. А спестовната сметка с висока доходност не е просто място за съхранение на парите, които сте оставили за черни дни. Тези сметки, когато се използват правилно, могат да бъдат тайно оръжие за опитни спестители и инвеститори, защото предлагат уникална комбинация от безопасност, ликвидност и висока възвръщаемост. Но как можете да се възползвате максимално от този финансов инструмент?

Започнете и разгледайте най-добрите си опции за спестовна сметка тук.

5 най-добри начина да използвате спестовна сметка с висока доходност

Ако искате да получите най-много от вашата високодоходна спестовна сметка, може да обмислите следните употреби.

Спешен фонд

Първата и може би най-важна употреба на високодоходна спестовна сметка е като основа за вашия фонд за спешни случаи. Спешният фонд действа като финансова предпазна мрежа, като ви предпазва от неочаквани разходи като медицински сметки, ремонт на кола или внезапна загуба на работа. Експертите препоръчват да спестявате разходи за живот на стойност поне три до шест месеца във вашия фонд за спешни случаи, а спестовната сметка с висока доходност е идеалното място за паркиране на тези пари.

Защо да изберете спестовна сметка с висока доходност за вашия спешен фонд? Защото предлага както безопасност, така и ликвидност. Вашите пари са защитени от пазарни колебания и имате бърз достъп до тях, когато е необходимо. Плюс това, по-високият лихвен процент гарантира, че вашият спешен фонд ще расте с течение на времето, като ви помага да сте в крак с инфлацията. Разгледайте най-добрите си опции за сметка за вашия спешен фонд тук.

Краткосрочни цели за спестяване

Спестяване за краткосрочни цели, като ваканция, първоначална вноска за къща или нова кола, е друга отлична употреба за високодоходна спестовна сметка. За разлика от инвестирането в акции или облигации, които носят по-голям риск и променливост, спестовната сметка с висока доходност ви позволява да печелите конкурентен лихвен процент, без да рискувате главницата си.

Може да ви е от полза да създадете отделна висока доходност от спестовни сметки за всяка от вашите краткосрочни цели. По този начин можете да проследявате напредъка си и да избягвате да се насочвате към средства, предназначени за една цел, за да финансирате друга, като същевременно се възползвате от високия лихвен процент, който можете да спечелите за всяка сметка.

Съхраняване на средства за малки спешни случаи

Въпреки че основният ви фонд за спешни случаи трябва да се съхранява в спестовна сметка с висока доходност, помислете за създаване на вторична сметка за по-малки, по-чести спешни случаи. Този вторичен фонд може да покрие незначителни разходи като счупен телефон или внезапно заболяване на домашен любимец. Като разделяте тези средства, вие предотвратявате изчерпването на вашия основен спешен фонд за неспешни нужди, като му помагате да расте по-бързо.

Фонд за възможности

Фонд за възможности е спестовна сметка, предназначена да капитализира инвестиционни възможности, когато възникнат. Това може да включва закупуване на акции по време на спад на пазара, инвестиране в бизнес начинание или възползване от сделка с недвижими имоти.

Въпреки че тези възможности може да са по-рядко срещани от други финансови цели, наличието на специална високодоходна спестовна сметка за тази цел може да ви помогне да действате бързо, когато възникнат.

Спестяване за нередовни разходи

Много от нас се сблъскват с нередовни разходи през цялата година, като застрахователни премии, данъци върху собствеността или годишни подновявания на абонаменти. Вместо да бъдете хванати неподготвени, когато тези сметки станат дължими, използвайте спестовна сметка с висока доходност, за да спестявате малко всеки месец.

Този подход изглажда финансовото въздействие на тези нередовни разходи и гарантира, че имате готови средства, когато са необходими.

Долната линия

Спестявания с висока доходност сметката не е просто място, където да паркирате парите си; това е мощен финансов инструмент, който може да ви помогне да изградите богатство, да постигнете целите си и да се справите с неочаквани финансови предизвикателства. Използвайки вашата високодоходна спестовна сметка стратегически за спешни фондове, краткосрочни цели, алтернативни фондове и нередовни разходи, можете да се възползвате максимално от този многостранен финансов актив.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР