5,5 милиона лева ще инвестира Столичната община в ремонт на

...
5,5 милиона лева ще инвестира Столичната община в ремонт на
Коментари Харесай

Столична община дава 5,5 млн. лв. за ремонт на общински здравни заведения и нова апаратура

5,5 милиона лв. ще влага Столичната община в ремонт на общински здравни заведения и в закупуване на нова здравна инсталация. За първи път 6-те столични лечебни заведения и ДКЦ-та са с позитивен финансов резултат. Те ще бъдат оборудвани с инсталация от ново потомство, с която не разполагат другите лечебни заведения в страната, осведоми ръководителят на Комисията по опазване на здравето доктор Веселин Милев:

„ Например в „ Шейново “ ще бъде актуализирана цялата постройка, ще бъде закупен уред „ Айнщайн “ за лапароскопска хирургия. Нов рентгенов уред взимаме в XV ДКЦ, което е в „ Дианабад “. Родилна зала ремонтираме в „ Тина Киркова “,две зали плюс отделението за хирургия на млечната жлеза. Във II градска цялата физиотерапия обновяваме. В Vградска болница купуваме гастроентерологична инсталация. IV градска съвсем цяло възобновяване на апаратурата за близо 350 до 400 хиляди лева ".

40 хиляди лв. ще отпусне Столичната община за стипендии на 10 медицински сестри, които се образоват в факултета по Обществено здраве към Медицинска академия. Бъдещите медицински сестри ще получават стипендия по 300 лв. на месец и ще подпишат 3-годишен контракт за работа в общинско здравно заведение, уточни ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет доктор Веселин Милев:

Необходимото изискване е да са приключили първи курс с триумф над 4.50. Целта е да се овладее дефицита на медицински експерти, акцентира доктор Милев:

„ Първо да подтикваме експертите по здравни грижи. Чрез този тласък ще се подпишат и контракти за 3-годишна работа в наши лечебни заведения. Те учат 4 години. Стипендията ще се изплаща по време на цялото образование, т.е. в останалите 3 години “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР