49-годишният Въльо Петров, добре познат сред феновете на Ботев (Пд), е

...
49-годишният Въльо Петров, добре познат сред феновете на Ботев (Пд), е
Коментари Харесай

Скандалът с изнудванията! Oще eдин арестуван полицай при зрелищната акция в Пловдив

49-годишният Въльо Петров, добре прочут измежду почитателите на Ботев (Пд), е арестуван при профилирана полицейска акция в Пловдив, оповестиха от прокуратурата.

В ареста са още трима от групата му – двама от които са настоящи чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Един от арестуваните е Галин Колев от Първо районно.

Съобщението от Окръжна прокуратура – Пловдив:

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли към наказателна отговорност четири лица за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители.

Спрямо ръководителя на проведената незаконна група В.П., на 49 година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила, осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 година на територията на гр. Пловдив и гр. Димитровград, обл. Хасково. За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 година, санкция и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на Министерство на вътрешните работи в град Пловдив, са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група, който също е чиновник на Министерство на вътрешните работи в гр. Пловдив, са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания.

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв.. Те са принудили със мощ и опасност и лице от фенската маса на футболен клуб от гр. Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая, след осъществяване на нужните дейности, следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор на следващия ден ще бъдат импортирани претенции в Окръжен съд – Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР