49-годишният старши сержант от Карлово, който беше настанен в специализираното

...
49-годишният старши сержант от Карлово, който беше настанен в специализираното
Коментари Харесай

В Пловдив изписаха тежко болен от COVID-19

49-годишният старши сержант от Карлово, който беше настанен в профилираното поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „ Пълмед “, Пловдив, е съумял да пребори ковид и е бил изписан, оповестиха от пресцентърана лечебното заведение.

Мъжът е бил на апаратна вентилация 7 дни, а преди пет дни, след възстановяване на индикаторите му, е бил екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение съгласно всички одобрени протоколи за това и 2 поредни негативни проби за ковид. Към момента той е в положително здравословно положение като след 12 дни интензивно лекуване в „ Пълмед “ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.

„ Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкоз бързо възобновяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента постигнахме тези положителни резултати за малко време и през днешния ден той към този момент си е вкъщи “, разяснява доктор Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лекуване на пациенти с COVID-19 в УМБАЛ „ Пълмед “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР