49-годишният мъж, който сътвори зрелищния екшън в сградата на КАТ

...
49-годишният мъж, който сътвори зрелищния екшън в сградата на КАТ
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор от Пловдив е тръгнал да бяга, защото е мислел, че животът му свърша

49-годишният мъж, който сътвори зрелищния екшън в постройката на КАТ - Пловдив, се оказа рецидивист на пътя с над 100 нарушавания. Пробата му за дрога е отчела съществуване на амфетамини, бил и с отнета шофьорска брошура. От полицията признаха, че по време на случая е имало риск сред 50 и 60 души, намиращи се в чакалнята за регистрации, да бъдат прегазени, защото той е нахлул с висока скорост в помещението. За първи път в историята на КАТ-Пловдив дрогиран водач с отнета брошура и изтърпяващ наказване за шофиране в нетрезво положение съумя да записва автомобила си. Прокуратурата дефинира случая като очевиден.

„ Фрапантен е, тъй като се отнася не за едно закононарушение, а за три. Лицето е привлечено по три закононарушения - че е карало след приложимост на амфетамини, че е направило хулигански дейности при ръководство на МПС и че е попречило орган на власт да извърши отговорностите си”, изясни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев по Нова телевизия.

За обвиняването от професионална позиция било забавно да разбере какво би подтикнало образован човек с висше обучение, със личен бизнес, да постъпи по този метод.

„ Установихме, че в един миг, когато е бил спрян за инспекция, е осъзнал, че животът му, какъвто е бил, завършва. Няма да може да живее по този метод, или с две думи - отива в пандиза. Това го е установил”, уточни Илиев.

Тепърва ще се открива дали мъжът има психологични отклонения. Адвокатът му към този момент е входирал искане за назначение на психиатрична експертиза. „ Имаме данни, че по-скоро положението му е подбудено от използването на амфетамин”, посочи още зам.-районният прокурор.

Шофьорската му брошура е отнемана доста пъти. Последно - през януари тази година. Тогава е била и последната дерегистрация на автомобила му. „ Говорим за човек, който от доста дълго време редовно не съблюдава разпоредбите за придвижване по пътищата”, акцентира Илиев.

Прокурорът изрази изрично мнение, че по никакъв метод няма несъразмерна мощ от страна на служителите на реда, когато е осъществен карцерът на водача. „ Благодаря им за професионалната и съответна реакция”, добави той. Униформеният счупил прозореца на колата, тъй като водачът не е отговарял на разпорежданията, крещял и че ще си постави завършек на живота.

Досието на пътя на дрогирания водач Илиев дефинира като „ много пространно” и изискващо време да бъде оценено. „ Доколкото разбрах, става дума за над 60 акта, настрана електронни фишове. Това несъмнено ще бъде взето предвид”, сподели зам.-районният прокурор.

По трите обвинявания причинителят може да получи до пет години отнемане от независимост, санкция и отнемане от правоуправление за следващ път. Мъжът е арестуван за 72 часа. В петък прокуратурата ще внесе в съда искане да му бъде наложена най-тежката мярка - задържане под стража.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР