49 дни - точно толкова време е изпълнявала длъжността кмет

...
Коментари Харесай

Търси ли прокуратурата истинските виновните за водната криза в Перник

49 дни - тъкмо толкоз време е изпълнявала длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева. Преди това тя е зам.-кмет по културата, само че застава начало на общината, защото през есента на 2019 година се организираха локални избори и кметът на Перник - Вяра Цервоска, влезе в предизборна акция като претендент на ГЕРБ.

Ковачева обаче излиза единия отговорен за водната рецесия в Перник, в която изчезнаха милиони литри вода от язовир " Студена ", бяха изхарчени над 25 млн. лева за спешен тръбопровод и над осем месеца жителите нямаха вода, което се е отразило по друг метод на бизнеса.

Сега, на 27 април, Специализираната прокуратура разгласи, че е завършила следствието по случая и има два отговорни съгласно нея - някогашният екоминистър Нено Димов, който даже прекара няколко месеца в ареста, и краткотрайният кмет Ковачева.

От известието стана ясно, че няколко души, взели участие в покриването на рецесията през цялата предизборна 2019г. са пропуснати. Сред тях са основни фигури от ГЕРБ - някогашния кмет Вяра Церовска, която е и регионален координатор на партията по това време, някогашният регионален шеф на Перник и ръководител на ГЕРБ Жени Ирена Соколова, както и мажоритарния притежател на водното сдружение в Перник - Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

В разнообразни моменти те са знаели за казуса, само че не са подхванали дейности, с цел да предотвратят рецесията и това е разказано в отговори на Министерство на районното развиване и благоустройството до жител, които " Капитал " получи през източник., както и в показанията на някогашния шеф на ВиК- Перник. За сметка на това от същите данни се вижда, че упрекнатата от прокуратурата Ковачева въпреки всичко е направила все нещо - спряла е водоподаването към Радомир и е поискала предложение график за воден режим.

Миналата година отрасловата за водния бранш Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) предложи на прокуратурата да ревизира районното министерство, само че няма данни това да се е случило.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР