48 украински бежанци са прегледани в общинските Диагностично-консултативни центрове във

...
48 украински бежанци са прегледани в общинските Диагностично-консултативни центрове във
Коментари Харесай

48 украински бежанци са прегледани в общинските ДКЦ-та за една седмица

48 украински бежанци са прегледани в общинските Диагностично-консултативни центрове във Варна за една седмица в интервала от 14-ти до 21-ви март, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна.

В ДКЦ 4 са осъществени 22 консултативни прегледи на 11 украински бежанци от следните експерти – офталмолог, ендокринолог, кардиолог, невролог, пулмолог, нефролог и психиатър. Направена е консултация с гръден хирург на пациентка с онкологично заболяване, която ориентирана към СБАЛОЗ и на дете с педиатър. Назначени са съответните лечения. В ДКЦ 1 „ Св. Клементина “ са потърсили здравна помощ 11 украински бежанци, от които две деца. ДКЦ 5 „ Св. Екатерина “ са обслужени 12 индивида в лечебен кабинет, осъществени са 6 антигенни теста, всички са негативни. В ДКЦ 3 е прегледано едно лице от специалист-невролог. ДКЦ „ Чайка “ са минали 8 украински пациента, назначени са им проучвания и са им дадени наставления. ДКЦ 2 „ Св. Иван Рилски “ няма бежанци, потърсили здравна помощ от експерти в лечебното заведение.
В „ Дентален център I “ Варна са осъществени пет прегледа, от които три са на деца. Извършени са и операции – едно кореново лекуване на непрекъснат зъб и една обтурация на млечен зъб, показват от отрасловата дирекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР