47-ят парламент поднови своята работа. Обществото очаква важните решения, мнозина

...
47-ят парламент поднови своята работа. Обществото очаква важните решения, мнозина
Коментари Харесай

Парламентът през фото разказите на Веселин Боришев: От скуката до връщане на живота в залата

47-ят парламент възобнови своята работа. Обществото чака значимите решения, мнозина наблюдават активността на Народното събрание. Фото разказите оттова не закъсняха.

„ Има подобен род, извънредно сложен, там нищо не мога да направя, това е снимането на храна. Лично мога да кажа, че по този начин ги одобрявам, не като фотомодели. Човек като каже фотомодел нормално си показва красиви девойки. Аз виждам части месо. Или салата, де да знам “, споделя фотографът Веселин Боришев.

Той има праволинеен взор, изключително що се отнася до политическата снимка.

„ Това ми е девети парламент. Което надалеч не значи, че съм толкоз остарял, предишното лято имахме три. За мене това е просто работа. Дали ще скачат маймунки по трибуната, или ще тече кротка полемика, аз би трябвало да съм еднообразно под напрежение вътрешно, с цел да направя това, което се случва. Аз не мога да го дирижирам, аз го виждам “, споделя фотографът.

Ключови обстановки, изражения, срещи. Всичко това, Веселин Боришев съумява да запечата със своя обектив, с взор върху времето, в което снима:

„ Има разнообразни основни герои, които би трябвало да се наблюдават. И ти ги следиш изцяло, доколкото можеш и ги следиш в комбинацията. В същото време има непреходни менюта, като да речем господин Делян Пеевски, който в този момент, прави ми усещане, че не идва на работа, нека е жив и здрав, че беше заречен да идва на работа. Той е воин, който е вечен, ей по този начин постоянно ще бъде значим за българския парламент. Дори с отсъствието си в предходните парламенти, отново беше значим. “

Оказва се, че свободата на словото е директно обвързвана със свободата на фрагмента. Дори в Народното събрание.

„ Последните години стана цялостен качамак в нашата работа. Тя беше изтикана по доста недодялан метод, може би естествено в ъгъла. Преди доста години имахме и трета позиция. Тя беше преди ръководителят на Народно събрание да удари звънеца, имахме алтернатива фоторепортерите да се мотаем начело, в самата зала. Ограничиха ни, първият, който почна да ни лимитира - беше Пирински, опита се и въжета да поставя, мълчешком започнаха да ни изтикват в периферията “, споделя Боришев.

За 30-годишната си кариера във фотографията Веселин Боришев има особено отношение към последния парламент, управляван от госпожа Цвета Караянчева.

„ Няма такава досада. Няма такава неспособност за работа. Но там цареше, в парламентите на госпожа Караянчева, парламентите на ГЕРБ, тотална досада. Сивота. Една сива река. Нищо не се случваше. Сега последните три към този момент, така наречен парламентарен живот стартира да става по-истински. Вярно, простотии, карат се, спорят “, споделя още фотографът.

От предходната година Веселин Боришев ще запомни преживелица с развалена техника и Мика Зайкова. Действието се развива в първия ден на първото за 2021 година, 45-то Народно заседание.

„ И аз каквото и да фотографирам, както и да фотографирам тук, няма по какъв начин да го доставя на редакцията. И оттова споделих, вместо да седнал съм и да натрупвам нерви, ще изляза извън и ще очаквам общата фотография, тъй като най-малко да има нещо символно и отидох на Кристал да пия бири. Но по едно време ме хвана позор от себе си, крещя: " Боже, не си почтен към себе си, нали, айде се върни и се връщам. И виждам Мика Зайкова тук откъм гърба, пушейки, която стартира да се чепати и стана хубава фотография “, спомня си Боришев.

За по-младата публика Веселин Боришев стана известен, създавайки „ Facebook “ плана си " О, спомняте ли си, госпожо ". Там той сполучливо съчетава фотоси на политици от предишното като коментар на събитията от сегашното.

„ Първо беше страницата ми, която набра извънредно огромна известност, такова беше времето очевидно. После, тъй като съм олдскул, взех решение да го направя това на книга. Тук всеки миг очаквам втори том, да излезе, новата ми книга - " Ох, спомняте ли си, госпожо?! ". Ох, тъй като е извънредно това нещо и се заричам, заречен съм си това да е последното нещо, което върша в чисто политически проект, тъй като съм пренебрегнал другите си неща, които са ми по-интересни. Говоря за различен вид снимка “, споделя още фоторепортерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР