47-ото Народно събрание започва в края на една година, която

...
47-ото Народно събрание започва в края на една година, която
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Мустафа Карадайъ с тежки думи на старта на новия парламент - хвърли бомба за манипулацията на изборите и полицейщината на Бойко Рашков

47-ото Народно заседание стартира в края на една година, която ще запомним с рецесии и избори. Това съобщи във встъпителната си тирада в Народното събрание от името на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката ", сподели той и добави, че българският народ не е дал властта на нито една партия и по тази причина е необходим градивен разговор сред всички парламентарни партии.

" Анализът на изборите от юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи с изключение на на другите фактори и на усложнението от гласоподаване с машините. На всички ни е ясно, че по-възрастното потомство и по-малко образованите хора имаха проблеми с гласуването. Наш дълг е да осигурим почтен, само че и елементарен избирателен развой ", разяснява Карадайъ.
свързани новини20611преди 1 часа
" В изборния ден в изборните секции влязоха служители на реда. А това е категорично неразрешено от закона, който беше погазен тотално ", разгласи водачът на Движение за права и свободи и разкри за всички репресии от страна на служебното държавно управление по време на предизборната акция и по време на изборите.

" Разполагаме с информация, че ЦИК не регистрира всички действителни гласове. ЦИК дължи отговори ", размаха пръст той.

Карадайъ регистрира, че натискът и репресията от страна на вътрешния длъжностен министър и при двата следващи избора, са минали всевъзможни граници. " Под лозунга битка с купения избор, бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители ", разяснява Мустафа Карадайъ.

Той съобщи, че от много време Движение за права и свободи сигнализират, че държанието на полицията може да стане безотговорно.

" Избирателят ни разпореди тежката задача да стабилизираме политическия развой. Как ние от Движение за права и свободи разбираме това. На първо място да се възвърне разговорът сред политическите субекти и сред институциите и когато приказваме за господство на закона, това значи първо самите ние да съблюдаваме прецизно Конституцията и законите на страната ", сподели още Карадайъ. Според него политическата рецесия би трябвало да се реши със съставянето на постоянен кабинет.

Лидерът на Движение за права и свободи обърна внимание, че България съдбовно закъснява с Плана за възобновяване.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР