46-ото Народно събрание се е превърнало във фабрика за парламентарна

...
46-ото Народно събрание се е превърнало във фабрика за парламентарна
Коментари Харесай

Симов: Ако получим третия мандат ще се консултираме с всички, без ГЕРБ и ДПС

" 46-ото Народно заседание се е трансформирало във фабрика за парламентарна аритметика, в която се пресмятат благоприятни условия за държавно управление, без да одобри някакво действително и значимо решение за хората. Не сме разгледали нито един законопроект, а се занимаваме с чувания ". Това съобщи пред БНР депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов.

Той дефинира като ненормално това, че Народното събрание стои настрана от действителните проблеми на обществото.

Депутатът акцентира, че и на срещите с " ИТН " са поставяли тематики, които са значими за хората, за които са мислели, че могат да получат позволение и политическо единодушие.

Александър Симов беше безапелационен, че в случай че третият изследователски мандат отиде при Българска социалистическа партия, те ще стартират съвещания с всички партии, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" Отново ще се опитаме да седнем на масата, с цел да забележим дали този парламент може да създаде държавно управление.... Ние демонстрирахме, че бяхме силата на здравия разсъдък в договарянията с Има Такъв Народ и в този парламент, опитваме да слагаме значимите тематики на масата ".

Според него отиването на трети парламентарни избори ще е " мелодраматично като игра на " Руска рулетка ".

Симов разяснява и декларираното от Слави Трифонов решение „ ИТН “ да поддържа кандидатурата за втори мандат на президента Румен Радев:

" Има Такъв Народ се пробват в подобен спешен момент да се закачат за президента, та да понижат вредите, които претърпяха в този развой на кавги и на втори провален мандат, който им беше връчван. Колкото и да са влюбени в телевизионните им облици, техните гласоподаватели биха ги санкционирали за такова нещо.... Начинът, по който беше оповестена тази поддръжка, провокира повече въпроси, в сравнение с отговори ".

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР