46% от българите са разочаровани от политическата ситуация в страната.

...
46% от българите са разочаровани от политическата ситуация в страната.
Коментари Харесай

Проучване: Почти половината от българите са разочаровани от политическата ситуация в страната

46% от българите са разочаровани от политическата обстановка в страната. Това демонстрират резултатите от социологическо изследване на " Маркет линкс ", извършено взаимно с бТВ сред 30 март и 7 април измежду 1046 пълнолетни жители.

От участвалите в изследването 18% се дефинират като гневни от обстановката, а 14 на 100 – като тревожни.

Резултатите демонстрират, че гласоподавателите оценка 2.7 по 6-балната система на 49-ото Народно заседание, а оценката за кабинета " Денков " е 2.8

Гласоподавателите на ПП-ДБ дават междинна оценка на отишлия си постоянен кабинет 4.2, а тези на ГЕРБ – 2.8.

Повече от 8 пункта би била разлика сред ГЕРБ и ПП-ДБ, в случай че парламентарните избори бяха в този момент. Партията на Бойко Борисов биха подкрепили 25.5% от решилите да гласоподават, а за ПП-ДБ - 17.1 на 100.

Третото място измежду деклариралите, че ще гласоподават, за Движение за права и свободи с резултат 11.8%. " Възраждане " остава четвърта политическа мощ с 10.3 на 100 поддръжка. Българска социалистическа партия събира поддръжката на 8.7%, а Има Такъв Народ е под прага за влизане – с 3.9% измежду гласуващите.

От интервюираните 41% показват, че ще гласоподават на предварителните парламентарни избори през юни, а 12% са безапелационни, че няма да го създадат.

Доверието в институциите през последните месеци последователно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, до момента в който през март – 9%. Това в държавно управление през септември е било 21%, а в този момент е 14%.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР