45% от поколението Z биха напуснали работното си място поради

...
45% от поколението Z биха напуснали работното си място поради
Коментари Харесай

От поколението Z масово напускат работното си място поради ниско заплащане

45% от поколението Z биха напуснали работното си място заради ниско възнаграждение. Това демонстрират данни от особено направено изследване.

Поколението Z са младежи на възраст сред 12 и 25 години, които се отличават с готовност за самостоятелност, еластичност и независимост. 

" Успяхме да съберем 1240 младежи, които влязоха в проучването за 2 години. Няма кой знае какъв брой огромни разлики сред поколението Милениум и потомство Z. Но в действителност се вижда, че поколение Z са доста по-смели, по-предприемчиви, по-независими, да им е гъвкаво, да разполагат с времето си. Професионалното им развиване не е всичко за тях, желаят уравновесен метод на живот ", заяви Андрей Илиев от Академия за личностно развиване в  " България заран ".

При по-младата част от поколението Z се следи усилване на наклонността да желаят да работят на свободна процедура или да опитат като бизнесмени. По-склонни са да рискуват. 

" При ниско възнаграждение биха напуснали, ценят труда си. Интересното при 15-19-годишните е, че има изместване: номер 1 не е ниското възнаграждение, а екипът и работната среда. По-младите търсят повече екипност. 9 от 10 младежи биха изкарали стаж, само че главната мотивация е да имат благоприятни условия да се развиват, а не заплащането. При момчетата главната мотивация е да се развиват, до момента в който при девойките е финансовата сигурност ", обясни Илиев за Bulgaria ON AIR. 

От изследването излиза наяве още, че стандартното от понеделник до петък се измества като желано работно време. При младежите от 15 до 19 години само 30% си показват да работят от понеделник до петък. Предпочитат гъвкаво работно време или на принцип " свършена работа ". 

" Гонят някаква идея оттатък тях, да има смисъл от това, което те правят. За тях е значимо да схванат какво им се отдава и по отношение на това да изберат кариерната посока. Това с професионалното насочване след години съвсем няма да има смисъл ", сподели още Андрей Илиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР