45 общински съветници гласуваха за, 15 против. Заложените средства в

...
45 общински съветници гласуваха за, 15 против. Заложените средства в
Коментари Харесай

Рекордният бюджет на София: За какво ще се харчат парите на столичани?

45 общински съветници гласоподаваха " за ", 15 " срещу ". Заложените средства в бюджета на столицата са рекордни - над 2,5 милиарда лв..

Въпреки огромните разногласия и диспути преди гласуването в последна сметка общинските съветници от " ПП-ДБ (Спаси София) ", ГЕРБ-СДС, така наречен група " Синя София " и изключените от " Възраждане " поддържаха план-сметката, а " срещу " бяха сътрудниците им от " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане ", Има Такъв Народ и Карлос Контрера.

" Бюджетът е рекорден, само че надалеч не покрива всички потребности на София. Радвам се, че залагаме началото на редица нови политики, двойно ускоряваме построяването на нови детски градини, напълно слагане на построяването на паркинги - построяват се три и се проектират 20 във всички региони на София, подсилване на институциите на Столична община - Столичен инспекторат, " София план ", обезпечени са средствата за естественото действие на градския превоз ", сподели в общинският консултант от " ПП-ДБ (Спаси София) " Андрей Зографски.

Той увери, че общинските съветници вършат всичко допустимо, с цел да се извърши " финансовата стратегия на оптимални равнища ".

Общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян съобщи, че сигурно разногласията в СОС ще продължат и добави:

" Бюджетът беше подсилен от ГЕРБ-СДС, тъй като е виновна партия и не може да си позволим работата за София да стопира, без значение от неговите недостатъци. "

Той акцентира, че гласуваният бюджет в 95%, изключително в финансовата стратегия, повтаря бюджета на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ-СДС в предходния мандат.

Вижте повече в директното включване на Алекс Донев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР