44-годишният сириец, който спретна гонка с полицията в Бургас снощи,

...
44-годишният сириец, който спретна гонка с полицията в Бургас снощи,
Коментари Харесай

Каналджията, преследван в Бургас, с документи от Карибите

44-годишният сириец, който спретна гонка с полицията в Бургас нощес, е показал документ, че е роден в карибската островна страна Сейнт Китс и Невис и шофьорска брошура, издадена от Англия. Мъжът бе зад кормилото на бус, пренасящ седем незаконни мигранти от Мароко.

Предстои да бъде открито дали тези документи са същински, сподели наблюдаващият прокурор Зорница Щърбева. 

Срещу 44-годишния Мохамед Дурган са повдигнати три обвинения  - за подкрепяне на седем мароканци да преминат незаконно през страната ни, за което законът планува от 1 до 6 година затвор и санкция от  5000 до 20 000лв., за шофиране след приложимост на опиати, за което се планува наказване от 1 година до 3 година затвор и санкция от 500 до 1500 лева и че незаконно е пречил на служителите на реда да извършат своите отговорности.

Въпреки подадените светлинни и звукови сигнали сириецът не се е съобразил с тях – ускорил скоростта на придвижване и се опитал да осуети инспекцията, управлявайки автомобила застрашавайки живота и здравето на останалите участници. Каналджията навлизал в насрещната лента и минавал на червени светофари. За третото закононарушение законът планува отнемане от независимост до 3 година Ако сириецът бъде приет за отговорен и по трите обвинявания, то той ще получи най-тежката присъда след комулация, прецизираха от прокуратурата.

Задържаният сириец към момента не е разпитан като обвинен. По първични данни мароканците са минали на територията на България през Турция, като  последна точка на пътуването била София. Срещата сред обвинения и мигрантите е осъществена в региона на Дебелт.

Задържаният Мохамад Дурган е със статут на кандидат-бежанец, сподели още прокурор Щърбева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР