43-годишният бизнесмен Росен Карадашки е арестуван за 72 часа, научи

...
43-годишният бизнесмен Росен Карадашки е арестуван за 72 часа, научи
Коментари Харесай

Арестуваха бизнесмена Росен Карадашки заради изнудване

43-годишният предприемач Росен Карадашки е задържан за 72 часа, научи “24 часа”. Той изнудвал за пари Константин Генчев, който е съучастник на татко му Стоян Карадашки във към този момент прекратилата активност мебелна къща “Арон”. Генчев и Карадашки водят правосъдни борби поради имуществото на компанията им.

Още през 2016 година Карадашки-младши направил скришен запис от среща сред него, Константин Генчев и юристите им. След това заплашвал, че ще го пусне по малките екрани и в интернет, в случай че Генчев не се откаже от претенциите си за компанията. Искал и 20 хиляди лева Разследването по случая е от 2017 година Генчев е разпитван няколко пъти, само че Росен Карадашки се криел от призовките.

На 3 май от Софийската районна прокуратура издават разпореждане за задържането на Карадашки за период от 72 часа. Срещу него има няколко следствия за разнообразни закононарушения и той постоянно се укривал. Две седмици по-късно Карадашки се явил самичък при проверяващия служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи и бил задържан. В събота районният съд ще прегледа мярката му за неотклонение.

“24 часа” се свърза с юриста на Росен Карадашки Радослав Шулев, който отхвърли да разяснява случая. Казусът с следствието и ареста не е съобщаван публично нито от прокуратурата, нито от Министерство на вътрешните работи.

Залезът на “Арон Груп”, в която присъединяване има и полски предприемач, стартира през 2016 година Тогава семейството Карадашки стартира да завладява офисите и имуществото на компанията. Парадоксално, само че се оказва, че Стоян Карадашки като съучастник в “Арон” е задължил компанията с 1,7 милиона евро към сина си Росен Карадашки със съмнителни записи на заповед. След това Росен Карадашки стартира да води изпълнителни каузи против “Арон”. Тогава шеф е сестра му Рая Карадашка, която разумно не пази интереса на компанията. Претендират за парцели от над 10 млн. лева

Още първоначално, през май 2016 година Росен Карадашкии предложил на Константин Генчев да се срещнат и да се договорят. Разговорът е в административния офис на “Арон”. Не стигат до сделка, само че срещата е записана. Няколко месеца по-късно Росен Карадашки и Генчев се срещат инцидентно пред супермаркет. Тогава Карадашки му споделил да отдръпна жалбите си против него и изискал 20 хиляди лева, с цел да не пуска записа обществено.

В противоположен случай заплашил, че ще го опозори по малкия екран. На идващия ден в действителност се появил в ефира на една от малките екрани, по негови изказвания - с протекцията на началник от медията, който към този момент не е на поста си. В предаването Карадашки споделя по какъв начин е обичай от служители на реда - случай, по който униформените са изцяло оневинени след инспекция. Оказа се, че Карадашки е бягал и не се е подчинил на тяхна заповед да покаже документите си. В същото време е бил търсен по други следствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР