400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които

...
400 лв. еднократна помощ за отопление ще получат хората, които
Коментари Харесай

Министър Лазаров: 400 лв. помощ ще получат за отопление хората, които са подали документи

400 лева еднократна помощ за отопление ще получат хората, които са подали документи за целева помощ за отопление. Това разгласи министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров след съвещанието на кабинета. От Министерството чакат към 50 000 души да се възползват от тази помощ.

Помощта е за тези, които са кандидатствали, само че са получили отвод заради три аргументи - диференцираният им достъп за отопление надвишава или е еднакъв със сумата до 40 лева, регистрирани са в Бюрото по труда от по-малко от 6 месеца или и двете, изясни Лазаров.

Помощта ще бъде отпусната по два метода - всички, които са подали документи и им е било отказано, ще я получават по омекотен ред и условия без заявление. А всички, които не са подали документи, ще могат да направя това в 14 дневен период от влизането на постановлението в действие, добави общественият министър.

Лазаров  сподели още, че е повишен размерът на помощта за отопление с повече от 20%. “По този метод бяха отразени промени в инфлацията. За момента тази помощ е в размер на 623лв. Това е помощ, която се отпуска еднократно  тъй че лицата да могат да създадат избор в другите възможности на отопление. Те имат опция да да създадат най-хубавият избор по отношение на тяхното отопление ", разясни Лазаров.

Сключено е съглашение сред Министерството на труда и Агенцията за обществено подкрепяне и Министерството на земеделието, които ще дават дърва за огрев на хора, които имат право на помощи за отопление. Помощта ще им бъде предоставена на “изключително занижени " цени, тъй че да не може с обществени средства да се поддържа далавера или различен вид нерегламентирани практики, уточни общественият министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР