400 лева глоба наложи Районният съд във Варна за проява

...
400 лева глоба наложи Районният съд във Варна за проява
Коментари Харесай

400 лв. глоба за мъж, разходил се миналия декември гол из варненски мол

400 лв. санкция наложи Районният съд във Варна за демонстрация на дребно безчинство, оповестиха от ведомството.

Случаят е от 15 декември предходната година. В ранния следобяд на тази дата 42-годишен мъж отишъл с автомобила си на паркинга на варненски мол, на едно от подземните равнища, съблякъл се гол и почнал да си прави видеоклип, като се разхождал към колата си. Преминаваща през паркинга жена възприела държанието му и направила видеозапис, който директно по-късно посочила на продавач-консултант в един от комерсиалните обекти. Била известена защитата на мола и осъществен обзор на видеоохранителните камери, където също са били регистрирани непристойните дейности.

Районният съд одобри, че  безспорно с държанието си 42-годишният мъж е нарушил публичния ред и успокоение на жителите, възприели действието му, което има характерностите на непристойна демонстрация, доколкото е осъществено на обществено място, в многолюден регион и в светлата част от денонощието, когато държанието на лицето е могло да бъде възприето от огромен кръг жители, в това число малолетни лица. Проявата е в прорез с етичните публични правила, само че заради своята по-ниска степен на социална заплаха действието не съставлява закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс, а административно нарушаване. Съдът одобри, че е налице съображение за налагане на административно наказване сред междинния и оптималния размер, очакван в наредбата на Указа за битка с дребното безчинство, а точно – „ Глоба ” в размер на 400 лв..

Решението на съда предстои на обжалване в 24-часов период, като при положение на тъжба производството пред  окръжния съд е планувано за 5 март от 13 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР