40-годишният домашен насилник Христо Бекирски е арестуван в Пловдив по

...
40-годишният домашен насилник Христо Бекирски е арестуван в Пловдив по
Коментари Харесай

Връщат в Испания българин, получил 12 г. затвор за домашно насилие и избягал

40-годишният домакински принудител Христо Бекирски е задържан в Пловдив по искане на Испания, където би трябвало да лежи 12 година в пандиза. За него е издадена еврозаповед за арест от съда в град Навара. Оказва се, че се е върнал в родината си, с цел да избяга от правораздаването на Апенините.

Христо е от Бургас. В последните 15 година живял в Испания със брачната половинка си Виолета, на 38 година Осъден е за домашно принуждение над нея, побой и обезчестяване.

“Бях подложена на душевен и физически тормоз години наред в Испания. Търпях, тъй като мислех, че всичко ще се промени. Напротив, той ставаше все по-краен. Нямаше кой да ми помогне. Бях сама, не знаех езика ”, споделя Виолета. За близките били примерно семейство, само че дамата живеела в пъкъл. Христо се напивал и постоянно я биел и изнасилвал. Заплашвал я с ликвидиране. Детето им става очевидец на гаврите. Виолета даже мислила да постави завършек на живота си. Насилникът вземал парите и я третирал като слугиня. Казвал, че ще убие всичките близки.

“В България го съдиха за опит за ликвидиране. Намушка мъж с нож в гърдите, едвам го избавиха ", спомня си Виолета.

На рождения ден през 2015 година Бекиров се прибрал пийнал. Скарали се. Той сграбчил нож с острие 30 см и налетял да я коли. После я изнасилил. След тази нощ Виолета подала тъжба. Докато делото върви, я охранява полиция.

“Днес пребивавам добре. Имам дом, работа и прелестно дете. Потърсих полицията поради него. Беше мъчно да не се вижда с татко си, само че с времето и благодарение на психолозите това се промени ”, спомня си Виолета. През първата година след жалбата Христо тормозил нея, детето и майка. Нарушавал ограничаващата заповед. На делото твърдял, че е почтен. Вземал помощите, които се поставят като самотна майка в Испания. След като тя подала тъжба в Испания, той завел дело в България за бащинство.

В последна сметка насилникът е наказан на 12 година затвор. Избягал, до момента в който чака решението на последната инстанция. Сега го чака дело за екстрадиция на Апенините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР