4-дневната работна седмица, която бе въведена от русенска консултантска фирма

...
4-дневната работна седмица, която бе въведена от русенска консултантска фирма
Коментари Харесай

4-дневната работна седмица в Русе – успешен експеримент, който е в нов вариант

4-дневната работна седмица, която бе въведена от русенска консултантска компания още през 2019 година, още веднъж стана настояща тематика, откакто Белгия разгласи желанието си да понижи работните дни от 5 на 4

Потърсен за коментар от след три години дали това е било потребно и работещо и дали още е настоящо, шефът на компанията Петър Петев разяснява, че към този момент са на нов вид, който е еволюирал поради обстановката с пандемията.

90% от чиновниците в Русе са минали на разновидността хоум офис, където работят без работно време и работно място. От четиридневна работна седмица се е минало на персонална работна седмица, което може да бъде несъмнено по следния метод – има зародила задача или поръчка, има чиновници в мрежата, които са налице и могат да я поемат, спуска им се и тя се извършва без значение кога на денонощието ще се работи.

Така е станало безсмислено да се заплащат 30 000 лева наеми за офиси в границите на една година, когато чиновниците ги няма там, защото за тях се е оказало по-добре да работят от къщи. Вместо да се харчат пари за пространства, те се употребяват за заплатите на чиновниците, които имат по-оптимизирано работно време, само че възнагражденията им не се понижават.

Този модел обаче не може да се ползва на всички места, защото не е подобаващ за действителното произвеждане и сферата на услугите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР