39 учители по професионална подготовка в областите Техника и Информатика

...
39 учители по професионална подготовка в областите Техника и Информатика
Коментари Харесай

Десетки български учители отиват на обучение в ЦЕРН

39 учители по професионална подготовка в областите " Техника " и " Информатика " ще преминат образование в ЦЕРН, оповестиха от Министерство на образованието и науката. Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 година.
В рамките на образованието преподавателите се срещат с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация към откриването на " божествената парченце " - Хигс бозона. Ще се срещнат и с последните открития на Европейската организация за нуклеарни проучвания. Обучението ще подкрепи квалификацията на учителите, тъй че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива образования са минали над 500 преподаватели – с изключение на по техника и информатика, също и по физика и естествени науки.
Обучението се организира на български език, само че владеенето на непознат език носи спомагателни точки на претендентите. Сред условията има аршин учителят да е взел участие в учебни, общински, национални и интернационалните планове и стратегии или в научни разработки в последните пет години, както и в квалификационни форми по предмета, който преподава. Взема се поради и информацията дали учениците, които е обучавал, са се явявали на надпревари по съответната образователна дисциплинираност, има ли техният учител награди и каква образователно-квалификационна степен е придобил в последните пет години.
Пътуването и образованието на преподавателите ще се организира в интервала 14-22 октомври 2017 година. Разходите за превоз и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална стратегия " Квалификация ". Средствата за петдневния курс се поемат от просветителния офис на ЦЕРН.
Учители, които към този момент са взели участие в просветителни стратегии на ЦЕРН, нямат право да вземат участие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР