39-ти ден на протести. Снощи дъждът не попречи на протестиращите

...
39-ти ден на протести. Снощи дъждът не попречи на протестиращите
Коментари Харесай

39 дни на протести: Въпреки дъжда блокадите в София остават

39-ти ден на митинги. Снощи дъждът не попречи на протестиращите да се съберат пред постройката на Министерския съвет.

В палатковия лагер протестиращите се разсънват и пият кафе. Въпреки дъжда блокадите на „ Орлов мост “, на пл. „ Независимост “ и Ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Спокойно и без напрежение мина 38-мия ден на антиправителствени митинги. който по традиция стартира в „ Триъгълника на властта “.

Недоволството завърши по-рано от нормалното поради проливния дъжд, който се изсипа вечерта в столицата.

Още при започване на 38-мия ден на неодобрение породи напрежение откакто гражданка изрази недоволството си от блокадите и разгласи протестиращите за платени. Протестиращите й дадоха отговор, като я изгониха от площад „ Независимост “.

Последва изказване на уредниците, които обявиха, че с речта за привикване на Велико национално заседание министър председателят печели време. Протестът продължи с нормалното шествие до палатките на Софийския университет и до „ Орлов мост “.

Там беше отслужена молитва по случай празника Успение Богородично от отец Дионисий.

„ Във връзка с празника да се помолим на божията майка делото на хората на „ Орлов мост “ да се увенчае с триумф “, сподели архимандрит Дионисий.

Протестиращите обсъждаха дали да блокират кръстовището пред румънското посолство за трети следващ ден, само че проливният дъжд ги принуди да се скрият под палатките и шатрите.

Около 22:30 ч. недоволните се разотидоха, а останалите останаха в палатките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР