39 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа

...
39 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа
Коментари Харесай

39 са новите случаи на коронавирус


39 са новите случаи на ковид за последните 24 часа у нас, оповестиха от Националния действен щаб. Общо инфектираните са 1387.

Излекуваните са 222.

Ген. Венцислав Мутафчийски разяснява отварянето на парковете. Според него, досега организацията, направена от столична община, е добра, столичани през вчерашния ден да посочили дисциплинираност. По думите му в случай че ограниченията се съблюдават прецизно и хората се придържат към рестриктивните мерки, може да се пристъпни, в бъдеще, към още разхлабване на ограниченията.

Д-р Ангел Кунчев посочи, че откритите случаи в дома за възрастни хора в с. Гара Орешец не са дейни. Хората са инфектирани, само че към този момент не са заболели и могат да продължат да населяват дома, само че в изолираност. Той бе безапелационен, че в сходни обществени институции е съвсем невероятно да се ограничи разпространяването на инфекции.

По отношение на отварянето на кварталите „ Факултета “ и „ Филиповци “. Директорът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев изясни, че проучванията в регионите са посочили, че болестта там е лимитирана и че вероятните инфектирани фамилии са поставени под карантина. Той напомни, че е направено всеобщо тестване и там не са открити позитивни проби. Положителните проби са при контактни на първа линия с първите инфектирани, които към този момент са сложени под 14-дневна карантина. Той подсети, че в действие остават останалите ограничения като носене на маски, персонална хигиена, стерилизация. Д-р Пенчев предизвести също, че при повишаване на епидемиологичната конюнктура, ще се вземат още по-строги ограничения и връщане на карантината.

Днес в среднощ изтича и карантината за с. Паничерево.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР