39-годишният Венцеслав Чобанов от Варна ще търпи наказание лишаване от

...
39-годишният Венцеслав Чобанов от Варна ще търпи наказание лишаване от
Коментари Харесай

Наркопроизводител влиза в затвора след споразумение със съда

39-годишният Венцеслав Чобанов от Варна ще търпи наказване отнемане от независимост за период 2 години и 4 месеца при първичен общ режим и ще заплати санкция в размер на 5000 лв.. Той се призна за отговорен и по двете обвинявания по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, по които Окръжната прокуратура в Шумен го е привлякла като обвинен. Одобреното през днешния ден съглашение от Шуменския областен съд, не предстои на обжалване и влиза в действие незабавно.
Чобанов създал и държал за разпространяване в лична селскостопанска сграда край Нови пазар марихуана с тегло 249, 13 грама на стойност близо 1500 лв.. Наркооранжерията му работила в интервала от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 година, когато действието е разкрито.

Второто закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс е за засяването и развъждането на растения от рода на конопа /марихуана/, като конфискуваното изсъхнало количество марихуана от наркооранжерията му е 3,70 кг на стойност над 22 000 лв..

За всяко от двете закононарушения му е наложено дейно наказване, като общото наказване, което ще изтърпи, е най-тежкото, а точно 2 години и 4 месеца затвор и санкция в размер на 5000 лв..

С утвърденото съглашение от наказания се лишават в интерес на страната голям брой материални доказателства, които подлежат на заличаване. Сред тях са апарати, сушилни, пръскачки и други предмети от наркооранжерията, в детайли разказани в съглашението на цели 108 позиции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР