39-годишен бивш председател на земеделска кооперация със седалище в с.

...
39-годишен бивш председател на земеделска кооперация със седалище в с.
Коментари Харесай

Предадоха на съд бивш председател на земеделска кооперация за длъжностно присвояване в големи размери

 39-годишен някогашен ръководител на земеделска кооперация със седалище в с. Езерово е предаден на съд за длъжностно заграбване в огромни размери на сумата от 141 389,32 лв., поверени му в качеството на длъжностно лице да ги ръководи – закононарушение по член член 202, алинея 2, т. 1 по отношение на алинея 1, т. 1 по отношение на член 201 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Подсъдимият бил определен за ръководител на земеделска кооперация със седалище в с. Езерово с решение на общото заседание и заемал тази служба в интервала от 7 април 2014 година до 13 април 2019 година Така, според устава на кооперацията, цялото имущество на кооперацията му било поверено да го пази и да ръководи. За полагания от него труд обвиненият получавал главно трудово заплащане.

Въпреки че нямал право да прави ексклузивен труд без знанието и разрешението на управителния съвет или общото заседание, за интервала когато изпълнявал длъжността ръководител, К.К. непозволено самичък определял и начислявал към главното си заплащане, в допълнение такова за положен ексклузивен труд, без знанието и разрешението на органите на ръководство.

Така 39-годишният мъж непозволено и безпричинно си начислявал регулярно месечни хонорари в доста по-голям размер от този посочен в трудовия му контракт. През годините в допълнение избраните суми месечно били разнообразни, като най-ниската била в размер на 197,16 лв., а най-високата - 4569,79 лв.. Общата им стойност за посочения нагоре интервал на ръководството му възлизала на 141 389,32 лв..

През април 2019 година обвиненият бил освободен от длъжността ръководител, а за осъществените от него непозволени дейности бил подаден сигнал до прокуратурата.

Предстои делото против някогашния ръководител на земеделската кооперация в с. Езерово да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР