''През целия ден получавахме предложения, които препоръчваха мерките да станат

...
''През целия ден получавахме предложения, които препоръчваха мерките да станат
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Много е тънка линията, по която се движим

''През целия ден получавахме оферти, които препоръчваха ограниченията да станат по-строги. Очевидно е, че има една каста от хора, които не възприемат съществено казуса. Социалното разграничаване до момента дава най-хубава защита'', това съобщи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия, с което за следващ път затвърди тезата на Националния спешен щаб за битка с ковид, че обществената изолираност е най-ефективното средство за прекъсване разпространяването на вируса.

''Това, което желаеме е да понижим вредите. Много е тънка линията, по която се движим, по-строгите ограничения ще застрашат икономиката'', означи доктор Кунчев.

''Затварят се регионалните градове, парковете, обезпечава се час за извършване на покупки на възрастните хора. По-строгите ограничения се вкарват, тъй като им е пристигнало времето. Струпването на доста хора и то от най-рисковата група ни накара да вземем мярката с ограничение на излизането за извършване на покупки. На никой не му е прелестно да си стои у дома, само че в случай че ограничим контактите в границите на един месец, това ще ни спести доста главоболия. Не ни се желае да използван най-строгата мярка с тотална възбрана за излизане, както е в Италия'', изясни основният държавен здравен контрольор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР