''И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение

...
''И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: COVID инфекцията не е от най-опасните

''И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което значително е основано извън. Повечето заболели не се нуждаят от болнично лекуване, те могат да се лекуват вкъщи, това е истината. Градусът на напрежението би трябвало да спадне, тъй като здравната система ще блокира''. Това съобщи в предаването " Панорама " хематологът проф. Георги Михайлов - народен представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България ", който прекара близо две седмици в лечебните заведения в Свищов и Гоце Делчев.

" Това, което видяхме в сърцето на здравната система - това са лечебните заведения, е една доста скромна материална база, доста скромни благоприятни условия, доста тежък кадрови недостиг с доста възрастни лекари и медицински сестри със странични болести. Но това са неща, които не са от през вчерашния ден ", разяснява той.

За него в изискванията на Коронавирус рецесия общинските лечебни заведения са избавили здравната система.

" В момента те поемат сред 80-100 пациенти с Коронавирус зараза, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава регионалните лечебни заведения в действителност щяха да приключат ", безапелационен беше депутатът.

" Коронавирус инфекцията в никой случай не може да бъде класирана в класацията на изключително рисковите инфекции'', счита проф. Михайлов в качеството си на доктор.

" Здравеопазването няма цвят, би трябвало да създадем консенсус и да намерим ефикасна форма ", прикани социалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР