''България в момента е в траен спад на заболеваемостта''. Това

...
''България в момента е в траен спад на заболеваемостта''. Това
Коментари Харесай

Д-р Миндов: В траен спад на заболеваемостта сме, ваксината ще даде надежда

''България сега е в дълготраен спад на заболеваемостта''. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия доктор Георги Миндов, ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

''Намалял е натискът към общопрактикуващите лекари, само че все пак ограниченията би трябвало да се запазят, защото към момента има проблем при хоспитализацията поради липса на свободни кревати. Иска се време, с цел да намалее натискът и към лечебните заведения, където лекуването продължава 18-20 дни'', добави той.

''Да бъдем европейци, да забележим Германия, Франция, какво вършат, не би трябвало да бъдем обособена единица, която прави каквото си поиска'', прикани доктор Миндов.

По думите му в България смъртността е към 3,2%, при 2,2 в международен мащаб. ''Ваксинацията е тази, която ще даде вяра в сектора'', безапелационен е медикът.

Според него доста от лекарите са преболедували, липсва късата характерност на имунизациите, изхожда се от до момента употребяваните.

''Първо би трябвало да се имунизират лекарите, хората от домове за възрастни, учители, чиновници на полицията и възрастни хора с хронични болести. Едва тогава ще се включат персоналните лекари във имунизацията на населението'', разяснява доктор Георги Миндов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР