38 % от учителите и 37 % от персонала в

...
38 % от учителите и 37 % от персонала в
Коментари Харесай

РУО Силистра: 38 % от учителите и 37 % от персонала в училищата в региона са Covid ваксинирани

38 % от учителите и 37 % от личния състав в образователните заведения в Силистренско са имунизирани против Covid-19, оповестяват от Регионалното ръководство по обучение. Данните сочат нарастване по отношение на месец август, когато делът на имунизираните в учебните заведения е бил 33 на 100.

Положителен миг е, че към този момент има и имунизирани 135 възпитаници, показва кореспондентът на БНР в Силистра.

Единични случаи има и на имунизирани деца над 12 години в съществени учебни заведения.

Седем са образователните заведения, където имунизираните учители над 50%. Най-високият % на имунизирани педагогичен експерти е в Начално учебно заведение „ Светлина “ в с. Поройно – 85,7%. След тях се подреждат главните учебни заведения в селата Ситово, Черник и Брадвари.

Между 30 и 50% учители са имунизираните в 21 образователни заведения. Останалите 16 учебни заведения са с под 30% имунизирани учители. От РУО не оповестяват кои учебни заведения са с минимум имунизирани учители и личен състав.

На фона на оптимистичната наклонност за имунизиране в просветителната система, като цяло имунизационният развой в Крайдунавска Добруджа е измежду последните в страната с едвам 17% имунизирано население със приключен цикъл.

За последните 14 дни заболеваемостта в региона доближи 362 души на 100 000.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР