37 златни сватби“ в Димитровград днес. Двойки, сключили граждански брак

...
37 златни сватби“ в Димитровград днес. Двойки, сключили граждански брак
Коментари Харесай

37 „златни сватби“ празнуват в Димитровград

37 „ златни сватби “ в Димитровград през днешния ден. Двойки, сключили цивилен брак през 1972 година си споделиха още веднъж „ Да “ в проведения от общината обред, воден персонално от кмета Иво Димов.

Менделсон звучаотново за 37 фамилии с 50-годишен стаж. Те наново си дадоха обет за честност в проведения за първи път обред „ Златна женитба “. Води го персонално кметът Иво Димов и призна: „ Ако жена ми ме изтърпи 50 години несъмнено ще съм доста благополучен “.

За сключилите цивилен брак през 1972 година в Димитровград локалната администрация обезпечи и подаръци- по бутилка алено вино със златен етикет и копие от подписания преди половин век акт, който в общинския указател се пази 130 години.

Домакин на тържеството бе локалният ресторант „ Балкантурист “, работил и преди 50 години. А уредниците на „ Златната женитба “ се постараха да пресъздадат атмосферата от 1972 година и с презентация на предоставени от фамилиите сватбени фотоси.

Всяка от двойките има своята рецепта за здрав и съразмерен брак. Димитър и Недялка Димитрови от харманлийското село Българин се радват на сина и двамата си внуци, с които се гордеят. Днес те живеят в димитровградското село Брод, а 50-годишнината на брака си следва да празнуват на 26 ноември. Златната рецепта по думите им е самообладание, толарентност, отстъпки и от едната и от другата страна.

Разбирателство, любов, диалози и баланс предложиха и другите златни фамилни двойки.

От общината в Димитровград провеждат за първи път такава самодейност, само че са безапелационни, че тя ще се трансформира в традиция за Деня на християнското семейство.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР