3640 неизвинени отсъствия имат депутатите за седемте месеца от началото

...
3640 неизвинени отсъствия имат депутатите за седемте месеца от началото
Коментари Харесай

Рекорд: 3640 депутатски отсъствия само за 7 месеца

3640 неизвинени отсъствия имат депутатите за седемте месеца от началото на годината до края на юли. Това излиза наяве от оповестени данни на уеб страницата на Народното събрание. Според правилника на Народното събрание при 3 следващи отсъствия или общо 5 за месеца се удържа 2/3 от възнаграждението им.
2836 от неизвинените отсъствия са от пленарната зала, останалите 804 са неналичия от работата на комисиите. Това е самобитен връх - толкоз доста отсъствия за толкоз дребен интервал от време, разясниха парламентаристи с опит, написа dir.bg.

За съпоставяне от началото на мандата на това Народно заседание през април 2017 година до декември предходната година депутатите са имали общо 761 отсъствия от работа без записка.

Причина за огромния брой неизвинени в този момент е решението на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание. Лидерката Корнелия Нинова изкара депутатите си с решение на Националния съвет на партията от 17 февруари и ги държа отвън Народното събрание 3 месеца и половина - до след евроизборите в края на май.

Заради това заплатите им бяха орязани фрапантно и те получаваха към 1/3 от парите си. При сумарна заплата към 5000 лева (с добавки за стаж, докторска купа, научна степен, шефски постове в Народно събрание и т.н.), по този начин на алените им оставаха жестоко по към 1500 лв. на месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР