359 са вече жертвите на атентатите в Шри Ланка, съобщи

...
359 са вече жертвите на атентатите в Шри Ланка, съобщи
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на атентатите в Шри Ланка

359 са към този момент жертвите на атентатите в Шри Ланка, заяви локалната полиция. Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивите, само че управляващите към момента изследват до каква степен се простират задграничните връзки на атентаторите. Страната е в режим на изключително състояние, а арестите на обвинени не престават, като досега са арестувани 58 души.

Шри Ланка е в режим на изключително състояние след смъртоносните атентати в неделя. В столицата Коломбо е натрапен комендантски час, има подозрения, че въоръжени с експлозиви може да са на независимост.
Ранил Викремесингхе, министър-председател на Шри Ланка: " Ислямска страна " пое отговорността. Това, което знаем авансово е, че съществуват задгранични връзки. Имало е образования и съгласуваност, която ние не сме засекли. Ще проверим известието на групировката. Имаме подозрения, че атентатите имат връзка с ИДИЛ.
Шри Ланка разгласи по-рано, че атентатите против църкви и хотели може да са възмездие за нападенията против джамии в новозеландския град Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обаче не удостовери това мнение:
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: Запознах се с изказванията. Ние не сме получили нищо публично, нито имаме отчети от следствието, които да удостоверяват казаното в Шри Ланка. Напълно разбирам, че страната е в доста ранен стадий от следствието, само че не можем да потвърдим тези изявления.
Заради пропуски в разузнаването, полицията и силите за сигурност в Шри Ланка ще бъдат преструктурирани, а началниците в отбранителния бранш - заменени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР