35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви

...
35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви
Коментари Харесай

Шофьорът, убил в катастрофа двама приятели край Пловдив,отново пред съда: Дайте ми шанс, аз вече изтърпявам наказание

35-годишният Владимир Наумов, който аргументи жестоката злополука с две жертви на пътя Девин – Кричим, не желае затвор. Той бе осъден дейно от магистратите на Окръжен съд през юли тази година.

Припомняме, че случаят стана минути след 18:30 часа на 27 юли предходната година. Мелето бе провокирано от лидер на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, който пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния сектор скорост пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е блъснал челно в кемпер.

По време на разпоредителното съвещание Наумов напълно призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. Той изрече съболезнования на околните на умрелите Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

В последна сметка Наумов получи наказване отнемане от независимост в размер на 3 години.

Недоволен от присъдата си Владимир Наумов е подал тъжба в Апелативен съд. В молбата си той е изискал по-леко наказване, а режимът на изтърпяване да бъде променен в условно.

Днес Владимир застана пред магистратите от Апелативен съд. Той още веднъж изрази страдание към околните на умрелите Неждет Рашидов и Давид Тисовски и презсълзи призна, че би дал всичко, с цел да върне времето обратно.

„ Дълбоко и от сърце скърбя. Не мога да върна хората, не мога да върна времето обратно. Виновен съм, само че апелирам ви дайте ми късмет. Самият аз към този момент понасям наказание”, сподели Наумов пред съда.

Той помоли за понижаване размера на наказването, което да бъде условно.

Прокурорът по делото – Иван Даскалов настоя да бъде напълно доказана присъдата от Окръжен съд. Според него вярно е несъмнено наказването да се изтърпи действително.

„ Каквито и да са смекчаващите виновността условия, както и държанието на Наумов, те не подхождат на генералната и персонална предварителна защита. Условното наказване не може да превъзпита”, сподели Дасколов.

За потвърждаване на присъдата настояха и представителите на околните на жертвите.

Адвокат Трайко Иванов съобщи, че не би трябвало да се почита жалбата на Наумов, защото това ще е насмешка с паметта на Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

„ Това би трябвало да ни бъде образец за генерална привенция, да си вземе цялото общество поука. Ако бъде отсъдена условна присъда, това ще е насмешка с паметта на жертвите. Днес се показаха доказателства, че брачната половинка на Наумов е с влошено здравословно положение и това е мотив за по-лекото наказване. Ами положението на всички близки и другари на Неждет Рашидов и Давид Тисовски? Те в какво положение са и към този миг? Още претърпяват шока и тъгуват, посещават терапевти”, сподели юрист Иванов.

„ Присъдата не подхожда на заплахата на действието и дееца, както и на характера на Наумов”, с тези думи стартира финалната си тирада бранителят на Владимир – юрист Симеонов.

Той настоя наказването да бъде понижено под минимума и отсрочено с изпитателен период. Като претекст бяха посочени положителните характерности на Наумов, както и документи за здравословния проблем на жена му.

„ Погледнете добре и справката от пътна полиция в Германия. От нея се вижда, че клиентът ни няма нито едно нарушение зад граница. Що се касае за тези в България, то те с огромна отминалост и за дребни нарушавания. Налице е превес на смекчаващите виновността условия – чисто правосъдно минало, страдание, фамилен и трудово зает. Показал е едно изрядно държание. По време на досъдебното произвеждане е напускал с разрешение страната. И трите пъти се е прибирал преди уречената дата”, сподели юрист Симеонов.

В последна сметка последна дума има Апелативен съд. Магистратите оповестиха делото за завършено и в границите на законовия период ще се произнесат с решение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР