3455 л нелегална ракия задържаха митнически служители при проверка на

...
3455 л нелегална ракия задържаха митнически служители при проверка на
Коментари Харесай

Близо 3,5 тона ракия задържаха митничари във ферма за патици

3455 л незаконна ракия задържаха митнически чиновници при инспекция на територията на плантация за развъждане на патици в Ямболска област, оповестиха от организация " Митници ".
Проверката е осъществена на 21.11.2017 година от мобилни митнически групи. В една от постройките, която по документи съставлява земеделско помещение, митническите чиновници откриват 20 съда с съдържимост от 150 и 200 литра, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол (ракия) или общо 3 455 литра. В хода на контролните дейности е изяснено, че откритият алкохол е благосъстоятелност на служащ със подписан с предприятието трудов контракт. До привършване на инспекцията не са показани документи за заплатен, гарантиран, начислен данък. Взети са проби за лабораторен разбор. След правене на лабораторните експертизи ще бъде формирано административно наказателно произвеждане против нарушителя.
Други 560 литра ракия задържаха екипи на митническите мобилни групи, взаимно със чиновници на Митница Югозападна, при инспекция в региона на Кресна, на 16.11.2017 година Проверен е частен парцел - къща с двор, където в избено помещение под гаража са открити разкрили 2 ПВЦ съда с вместимости от по 50 литра и 46 броя ПВЦ съдове по 10 литра, съдържащи течност с аромат на етилов алкохол (ракия), общо 560 литра. За алкохола, в границите на инспекцията, не са показани документи за заплатен, гарантиран, начислен данък. Взети са проби за лабораторен разбор.
На същата дата митнически мобилни групи и чиновници на Митница Лом ревизират парцел в област Монтана. При инспекцията е открит нерегистриран котел за преваряване на ракия, който сега на инспекцията е бил в неработен режим. В парцела обаче са открити 380 л етилов алкохол с висок алкохолен градус - домашна ракия, за която не са показани документи по ЗАДС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР