34-годишният бивш полицай от Шесто РУ Никола Ерелийски, който беше

...
34-годишният бивш полицай от Шесто РУ Никола Ерелийски, който беше
Коментари Харесай

Ченгето Ерелийски духнало малко преди да влезе в затвора

34-годишният някогашен служител на реда от Шесто районно управление (на МВР) Никола Ерелийски, който беше арестуван след 7 години укриване, е напуснал страната незабавно откакто е схванал, че присъдата му от 2 години е влезнала в действие. Той е употребявал служебното си състояние и е схванал, че би трябвало да влиза в зандана даже преди прокуратурата. Взел към този момент приготвения си багаж и духнал към летището в Крумово. Докато обвиняването разбере, че присъдата на Върховен касационен съд би трябвало да бъде изпълнена, Ерелийски към този момент бил в чужбина. Това стана ясно на днешното правосъдно съвещание по спорния проблем на някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи, което се организира през днешния ден.

До него се стигна откакто отбраната на арестувания изпрати тъжба до съда, в която се твърди, че Ерелийски бил пъхнат зад решетките откакто е изтекла безспорната отминалост за изтърпяване на наказването от седем години и половина - изтекла на 22 септември.

На това изказване се опълчи прокуратурата. От държавното обвиняване обявиха, че някогашния служител на реда е бил арестуван на 17 август – близо 2 месеца преди приключването на отминалостта. По думите на обвинителя, това че е вкаран в пандиза след приключването на периода, не е съображение да бъде освободен, а тези два месеца могат да бъдат приспаднати от цялата присъда.

Защитата на Ерелийски упрекна прокуратурата в симулативни дейности и липса на ефикасни ограничения за задържане. Адвокатите подчертаха, че има писмо от началника на Второ районно управление (на МВР) до Окръжна прокуратура – Пловдив, което оповестява, че има данни, че лицето е напуснало страната и се намира в друга страна членка на Европейски Съюз. Датата на писмото е 22 март 2011 година – часове откакто Ерелийски е духнал зад граница.

„ Не е имало никаква спънка за издаването на европейска заповед за арест още през 2011 година Вместо това прокуратурата неведнъж търси лицето на адреси в Пловдив и страната, макар че са знаели, че е в чужбина “, обявиха бранителите на Ерелийски и приканиха той да бъде освободен и да не се погазва върховенството на закона.

„ Съжалявам за случилото се “ бяха единствените думи, които отрони някогашното ченге пред съда. В залата беше и братът-близнак на починалия в зверската злополука Радостин Николов. Той съобщи пред медиите, че желае правдивост и не е редно да пускат на независимост човек, направил закононарушение, само че отпътувал в чужбина.

Тъй като обвинителите не бяха приложили доказателства за задържането на Ерелийски посредством европейска заповед за арест, делото беше отсрочено за 15 часа през днешния ден.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР