34 дни официална ваканция ще имат депутатите. Според правилника на

...
34 дни официална ваканция ще имат депутатите. Според правилника на
Коментари Харесай

ЗАЩОТО СЕ ПРЕРАБОТИХА: Депутатите с МЕГА ДЪЛГА ПОЧИВКА! Освен полагащим се месец тази година си взимат и БОНУС! Вижте какъв!

34 дни публична почивка ще имат депутатите. Според правилника на Народното събрание през лятото те почиват целия месец август и на председателски съвет в сряда е било разисквано този период да се резервира, заяви 24 часа.

Последният работен ден на Народното събрание е в петък - 28 юли, защото в понеделник, когато е последният ден на месеца, депутатите по принцип не работят.

Есенната сесия ще започва публично на 1 септември със слова и цели от шефовете на парламентарните групи.

Денят обаче е петък, по тази причина националните избраници ще получат като бонус още 5 дни към ваканцията си - понеделник и вторник по принцип са за срещи из регионите, а идната сряда е 6 септември - формален празник.

Така действително работата в пленарната зала ще започва на 7 септември. Отхвърлена е била концепцията това да е датата за формален първи ден на есенната сесия - да се слеят дните, с цел да не бият множеството депутати път до столицата единствено за 1 ден. Така ваканцията им щеше да стане 40 дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР