33-годишният Явор Т., който бе обвинен в оскверняването на гроба

...
33-годишният Явор Т., който бе обвинен в оскверняването на гроба
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор мъжа, осквернил гроба на Дарина

33-годишният Явор Т., който бе упрекнат в оскверняването на гроба на Дарина Министерска и бебето й Никол, е бил наказан на затвор. Това заяви пред „ Телеграф “ майката на Дарина - Ваня. „ Откакто е наказан, няма похищения “, добави почернената жена.

По думите й мъжът е наказан на към година дейно, защото е престъпно проявен, а поругаването на гроба е било осъществено в изпитателен период от предишно наказание.

Междувременно през днешния ден килърът на младата майка и дъщеричката й - Викторио Александров, се изправя пред Върховния касационен съд, с цел да жали доживотния затвор. Според него и отбраната му присъдата била несправедлива.

Справедливост

В началото на предходната година Софийският градски съд осъди Александров на 20 година затвор. Мъжът призна обстоятелствата по делото и изиска то да протече в изискванията на съкратеното правосъдно разследване, което автоматизирано му уреди понижаване на присъдата с 1/3. Последва митинг на прокуратурата и тъжба пред Софийския апелативен съд. Горната инстанция обаче осъди Викторио на пожизнен затвор. Сега той жали присъдата, тъй като била несправедлива и упорства или тя да бъде понижена, или делото да се върне на долна инстанция.

„ Не желая да мисля, че това може да се случи “, разяснява Министерска. „ Все се надявам, че мъдростта и справедливостта ще надделеят, тъй като в последна сметка това са задачите на българското правораздаване в неговите основи “, добави тя. „ Доживотният затвор е единственият вид за цялото общество “, безапелационна е почернената майка. „ Виждате какво се случи с следващата убита жена. Отново от IT, още веднъж удушена и още веднъж в сак (визира убитата от приятеля си сенегалец жена в столицата – б.а.). Тези убийства се мултиплицират “, сподели Министерска.

Зверство

Убийството на Дарина и бебето Никол бе осъществено в края на октомври 2018 година в столицата. Тогава младата майка бе открита в дома си простреляна, а едногодишната й дъщеричка липсвала. Според обвиняването охранителят Викторио стрелял против приятелката си след скандал. Двамата живеели на фамилни начала, само че се разделили. След убийството нейни близки разказваха, че охранителят я тормозел редовно. След като прострелял Дарина, Викторио взел щерка си и побягнал. Обикалял из столицата дружно с детето, само че когато пристигнала полицията, охранителят невъзмутимо прострелял и бебето. Направил опит да се гръмне, само че единствено се одраскал.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР