33-годишният Тодор Бойчев, който вдигна накрак пожарната и полицията в

...
33-годишният Тодор Бойчев, който вдигна накрак пожарната и полицията в
Коментари Харесай

Хасковският пироман сам поиска арест, страдал от алкохолизъм

33-годишният Тодор Бойчев, който подвигна накрак пожарната и полицията в Хасково, откакто възпламени 3 здания в петък вечерта, самичък изиска да остане в ареста.

Днес Окръжният съд почете настояването на прокурора Делчо Лавчев и наложи на 33-годишния мъж мярка зе неотклонение " Задържане под стража ". Дори служебният му юрист не възрази, а в противен случай, изиска да бъде арестуван, с цел да не извърши друго закононарушение.

В 19.30 ч. в петък пламна някогашен тютюнев склад на ул. " Кирков " в Хасково. След час пламъци обгърнаха изоставена къща на ул. " Кирил и Методий ", а след още час и друга на ул. " Добруджа ".

Младият мъж е подвластен от алкохола. Лекувал се е в разнообразни клиники, като последно е бил приет в болница в Кърджали в продължение на месец и половина. Срещу него се води дело за домашно принуждение над родителите му. В деня на палежите е издадена заповед за незабавна отбрана. Напуснал дома на родителите си хасковското село Тракиец преди два месеца и живее по улиците и изоставени здания. Има 8 присъди за обири, шофиране в нетрезво положение, закана за ликвидиране, държане на опиати, както и бягство от пандиза.

Бойчев бил пуснат в отпуска, само че се напил и вместо да се прибере в точния момент в килията, задремал в канавка пред старозагорския затвор.

Според прокуратурата, цената на изгорелите здания е за близо 500 000 лева Ако бъде приет за отговорен Бойчев е застрашен със затвор от 3 до 12 години.

В петък вечерта с него бе арестуван и 45-годишен клошар, с който дружно обитавали изоставените здания. Тъй като не е потвърдена съпричастността му към палежите, той е освободен.

За пожарите не се е приготвял авансово, сподели прокурор Лавчев. Благодарение на видеонаблюдението той е хванат 15 минути след сигнала за последния пожар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР