33-ма членове на чуждестранни неправителствени организации и двама други чуждестранни

...
33-ма членове на чуждестранни неправителствени организации и двама други чуждестранни
Коментари Харесай

В Гърция съдят 33 членове на чуждестранни организации за трафик на мигранти

33-ма членове на чуждестранни неправителствени организации и двама други чуждестранни граждани, които се смята, че са помагали за нелегалното влизане на кандидати за убежище от Турция в Гърция, са изправени пред обвинения в организиране на престъпна група, шпионаж и нарушаване на държавни тайни, съобщи гръцката полиция, цитирана от в. " Катимерини ".

Полицията заяви, че предполагаемата престъпна група е помагала за трафик на мигранти до остров Лесбос поне от началото на юни, допълва БТА.

Смята се, че тя е подкрепяла активно мрежи за трафик на мигранти, използвайки групи в социалните медии, приложения и поверителна информация, включително сборни пунктове на мигрантите на турския бряг и географски координати на бежанските потоци към Гърция.

Предполага се също така, че с помощта на въпросните приложения групата се е намесвала в спасителни операции на гръцката брегова охрана.

В съобщението се посочва, че групата е свързана с най-малко 32 случая на трафик на мигранти или опити за трафик и се уточнява, че разследването продължава, за да се определи обхвата на престъпната дейност на организацията.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 130  50 малолетни мигранти ще бъдат трансферирани от гръцки бежански лагер в Германия 50 малолетни мигранти ще бъдат трансферирани от гръцки бежански лагер в Германия  Анджей Дуда: Мигрантите би трябвало да остават покрай родните си страни Анджей Дуда: Мигрантите би трябвало да остават покрай родните си страни  Руски моряци наказани в Гърция на по 300 години затвор за трафик на мигранти Руски моряци наказани в Гърция на по 300 години затвор за трафик на мигранти
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР