32-годишният военнослужещ Димитър Христакиев, който простреля двама в центъра на

...
32-годишният военнослужещ Димитър Христакиев, който простреля двама в центъра на
Коментари Харесай

Военният от Пловдив, прострелял двама: Паникьосах се! Оставиха го ареста

32-годишният военнослужещ Димитър Христакиев, който простреля двама в центъра на Пловдив след спор за паркомясто, остава в ареста. Това е решението на военните магистрати след днешното съвещание.

" От доказателствата по делото по никакъв метод не може да се опровергае, че е допустимо да се укрие, той не е фамилен, няма за кого да поставя грижи, разполага със забележителен финансов запас, който би му оказал помощ да се укрие ", уточни наблюдаващият прокурор, представен от локалната медия " Марица ".

Той добави, че има събрани доказателства и за други закононарушения, осъществени от Христакиев, които към сегашния миг не са конкретизира и и не са потвърдени.

Междувременно в правосъдната зала служи като младши водач във Военно формирование 46 690. Освен това информация демонстрира, че той е арендатор на редица парцели в пловдивското село Златосел и финансовото му положение е извънредно положително.

Пред съда бранителят на 32-годишния боен -  юрист Пламен Бонев, съобщи, че Христакиев е работил при неизбежда защита, добавя " Марица ".

По думите му повдигнатото обвиняване е извънредно тежко и че не може да се приказва за опит за ликвидиране.

Бонев даже посочи, че военнослужещият е награждаван от министъра на защитата и има добре развито възприятие за правдивост.

Военнослужещият пък изясни, че паркирал, където видял свободно място, в тази ситуация пред въпросния гараж на ул. " Въча ".

" На мен това не ми приличаше на гараж. Спрях пред него. Отидох по най-бързия метод до китайския ресторант, с цел да поръчам храна за мен и за майка ми, за която се грижа. Връщам се и виждам, че автомобилът на Марио Маринов (собственика на гаража) е спрял против моя, като попречва да напусна мястото. Имаше няколко индивида. Очевидно се познаваха. Докато вървях към колата, Маринов незабавно стартира да крещи " Тебе ли чакаме? ". Казах, че в случай че е по този начин, по най-бързия метод ще я преместя ", споделя в правосъдната зала военният и продължава:

" Господинът не ме пусна да вляза в колата, а другите хора застанаха пред него. Срещу мен стоеше вербално нападателен и наедрял, мускулест мъж. Видях, че самата обстановка става сериозна. Казах, че не желая да сътворявам проблеми. В момента, в който изричах това, стартира да ме удря. Нанесе ми 4-5 удара. Паникьосах се. Помислих, че в случай че ме събори на земята и всички други ми се нахвърлят, аз съм приключен. Това беше единствената ми реакция, която съумях да възпроизведа в положение на боязън и суматоха ".

След това Христакиев извадил револвера и стрелял, без да се цели в съответен човек - желал просто да спре офанзивата против него.

" В момента, в който чух изстрела, ми лиши секунда-две, с цел да схвана какво се случва. Прибрах револвера, влязох в колата, заключих я, позвъних на тел. 112, оставих револвера и изчаках полиция ", уточни арестуваният военнослужещ ", прибавя упрекнатият мъж.

Според информация на " 24 часа " Христакиев даже се разплакал в залата, обяснявайки, че се грижи за болната си майка и оказва помощ на татко си в развъждането на маслодайни рози и зеленчуци в Златосел.

Инцидентът в Пловдив се случи на 21 октомври вечерта. Двамата простреляни бяха настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив без заплаха за живота.

По данни от лекарите патронът е минал през гърдите на единия и стигнал до крайници на втория. Пострадалите са оставени под наблюдаване.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР