32-годишният Павел Андреевот Варна стои не само задкампанията, която за

...
32-годишният Павел Андреевот Варна стои не само задкампанията, която за
Коментари Харесай

Близо 20 000 българи дариха за малката Амая, баща ѝ ще реши чий живот ще бъде спасен със средствата

32-годишният Павел Андреевот Варна стои освен задкампанията, която за 5 днисъбра 1 347 213,77 лева.за сърцето на момиченцето -по 11 000 лева на всеки час сапостъпвали в платформата му, написа 24chasa.bg.
Кой и по какъв начин съумява да събере единствено за 5 дни 750 хиляди лв. за „ ново сърчице “ на дребната Амая, която угасва поради неуредици при превозването към Индия, където трябваше да бъде направена трансплантацията?
Това е фондация „ Павел Андреев “, чиято платформа е събрала за над 1000 дела 22 769 947, 34 лева от 389 701 дарения за 3 години?
Зад това стои 32-годишният варненец Павел Андреев.
Ето и по какъв начин той разказва механизма, по който работи фондацията.
Парите за Амая идват със скорост 11 226 лева в час, за 5 дни 19 357 събират 1 347 213,77 лева.
Аз съм дълготраен донор и взех решение да основа платформата PavelAndreev.BG, с цел да дам по-голям принос в спасяването на човешки животи. Мечтаех за две неща – да печеля доверието на донорите и дружно да оказваме помощ на най-малко три дела в месеца.
За къс интервал вие, донорите, повярвахте в мен и превърнахте скромния ми план в най-голямата платформа за образуване на благотворителни акции за лекуване на хора в България.
Така разказва своите претекстове да оказва помощ Павел.
До преди години Павел се занимава със строителство. Платформата започва като спогодба сред другари от езиковата гимназия във Варна, пръснали се по света, да събират цифрово пари и да ги употребяват за дребни акции.
Към тях се обръща жена с молба да се намерят средства за две деца сираци. Следва различен случай и заваляват апелите – Помогни, помогни…
Днес десетки хиляди разчитат на моя екип – началото бе непринудено, а нещата бързо се разраснаха и добиха небивали размери, споделя Павел.
Щастливи истории за излекувани плъзват в обществените медии, от ден на ден хора, които търсят средства, с цел да финансират спасяващо лекуване на непосредствен, сами търсят Павел. Вече 3 година той и екипът му – 10-15 души, провеждат огромни акции за лекуване и помощ. Те не са просто медиатори, а мотори и уредници.
Няма малко подаяние, не трябва да мислим, че „ с моите 5 лева и без тях е все тая, уверен е Павел, озовал се на пътя на стотици животи в моменти на тестване.
Кампанията за Амая, чийто живот приключи, уви, с печален край, е в действителност най-успешна откъм събрани средства – повече от 1,3 млн. лева единствено за 5 дни. Буквално цяла България се вълнуваше ще стигне ли Амая в точния момент до новото си сърце в Индия, а хиляди изпращаха пари.
Ние оказваме помощ освен с набиране на средствата. Знаем през какво минават фамилиите. Като дойдат при нас, знаем на коя част от пътя си са, какво ги чака, изяснява Павел.
Фондацията в никакъв случай не показва в коя страна и в коя болница би трябвало да се търси най-адекватното лекуване, само че оказва помощ за пътя, който би трябвало да се измине. А той е дълъг, от време на време акцията трае 1-2 година, в случай че не е незабавна. Ако е с продължаващото лекуване, нуждата от средства остава.
Как работисистемата: без комисиони,само с таксипри преводите
Платформата не удържа наложителна комисиона от даренията, приспада се само трансакционната такса.Дарителят, в случай че желае, може да поддържа и самата платформа. За дарения по IBAN на фондацията се удържат 5% за обработка на постъпилите дарения и отчитането им в платформата. Те се означават като анонимни и минали по банков път.
Павел споделя, че платформата печели и зад това стои голям труд, а нейното ръководство изисква все по-сериозни финанси.
Работата не завършва след края на една акция – постоянно се постанова доплащане на лечебни заведения, контакти с лекарите. Появяват се обстановки, при които би трябвало да се реагира бързо. Например – декларираният аероплан за пациент не излетява, преди да са преведени парите, постоянно страната, до която би трябвало да стигне болният, е отвън Европейски Съюз и прехвърлянията се случват по-бавно.
Семействата са в стрес и не знаят по какъв начин да се оправят с логистиката. Дарителите пък звънят – какво се случва, ще се съберат ли парите… напрежението е огромно. И ние сме със фамилиите до последната стъпка, споделя Павел.
Работата постоянно е денонощна, от време на време заради неотложност се постанова да започват поредна самодейност безусловно в дребните часове на деня.
При нас би трябвало да се работи бързо, плащаме в границите на деня. В 95% от случаите средствата се превеждат непосредствено в лечебните заведения, определени от потребителя. В останалите 5% се отнася за медикаменти или нощувки при пътешестване до лечебните заведения в другите страни. В секция „ Новини “ на платформата са оповестени сметките и документи за изхарчените суми.
В случаите, когато средствата не се изразходват, се пренасочват към други нуждаещи се.
Сега след края на акцията за бебе Амая нейният татко, който е уредник на акцията, ще реши към кого ще насочи събраните средства. В такива случаи околните постоянно се обръщат към нас за съвет, само че ние се въздържаме и оставяме това решение на тях и не съветваме, тъй като нуждаещите са доста, парите в никакъв случай не стигат и не желаеме да се месим, изяснява модела на работа Павел.
Една от обичаните му истории е сполучливата трансплантация на дребната Кристина в Индия
Детето е със същата диагноза като Амая. Майката звъни една вечер късно и показа нужните медицински документи. За 10 дни се събират повече от 900 000 лева Платформата провежда аероплан от Индия, който идва след повреди по пътя, взема детето и още на идващия ден се намира донор за сърцето на Кристина.
Всичко това в границите на 10 дни!
Когато почнали да събират средства за Амая на 19 февруари, имали този образец и тази вяра. Организацията била съвършена, само че дребното момиче не стига до новото си сърце в Индия и донорите одобряват тежко гибелта на Амая.
Призовавам хората да не се отхвърлят след сходни случаи. Да – дарили са с вярата за благополучен край, а той не е пристигнал. Но има още доста тежко заболели деца и възрастни и те имат потребност от вас. Така Павел предизвиква хората да не престават да оказват помощ. Самият той подарява непрестанно, тъй като когато не доближават пари за един или различен случай, екипът му се усеща виновен да го прави.
От 1 до 300 000 лв. -кой колкото може
При набирането на дарения най-хубавата композиция е микс сред дребни донори и огромните от компаниите. Компании поддържат дела с -200-300 000 лв..
Има българи, които заплащат даже по 1 лев, само че размерът няма значение, тъй като „ даряваш време “ на болен човек.
Често огромните донори се свързват с Павел Андреев, с цел да получат информация по какъв начин тъкмо се изразходват харите.
Как се изграждадоброто име?
В началото беше мъчно, трябваше да се трансформира в юрист на онази печално известна платформа с огромните заплати на чиновниците в нея. Налагаше се да увещавам всеки един донор, че ние не просто събираме пари, а сме уредници и мотори, не сме медиатори.
След всичко претърпяно по пътя Павел е научил няколко неща: Първото е, че здравето е най-важното. Това всички го знаят на думи, само че да го видиш с очите си, е доста по-различно. И второ – парите не трябва да бъдат цел в живота, а единствено средство. Те в никакъв случай няма да бъдат задоволство. Примерът е свеж – Амая в този момент има над 1 милион лв., само че не трябват.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР