31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за

...
31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за
Коментари Харесай

Алберт Попов е 18-и в слалома в Мадона ди Кампилио

31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за Алберт Попов се оказа извънредно сполучлив. На слалома в Мадона ди Кампилио той за повторно през сезона влезе в топ 20. Единственият българин в алпийския хайлайф с общо време от 1:37,45 мин. приключи на 18-и, като изостана с 1,85 сек. от спечелилия Даниел Юл (Швейц). Най-доброто му класиране за Световната купа този сезон е 12-о място в слалома във Вал д`Изер през декември. Алберт не се класира за вторите маншове в първия слалом за сезона в Леви и в първия за 2020 година в Загреб, и не финишира в първия манш от гигантския слалом в Алта Бадия, а в паралелния великански слалом също там остана 50-и.
Попов приключи 28-ми в първия манш в Мадона ди Кампилио за 49,19 сек., а във втория даде 11-и резултат - 48,26 сек. Другият българин Камен Златков даде 49-о време в първия манш и направи най-хубавото си каране през сезона до момента.
Италианският зимен център Мадона ди Кампилио е най-старият хазаин на стартове от Световната купа, като най-големите български триумфи са реализирани, естествено, от Петър Попангелов. Там той записва 2 следващи трети места през 1983 и 1984 година, като във втория случай победител е легендата и рекордьор по извоювани надпревари Ингемар Стенмарк.
Точно на 8 януари се навършиха 40 години от единствената българска победа в Световната купа по ски алпийски дисциплини - в слалома в Ленгрис, Германия, дело на Пепи Попангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР