31% от българите посочват, че вярват в зодиите. Делът на

...
31% от българите посочват, че вярват в зодиите. Делът на
Коментари Харесай

31% от българите вярват в зодии, а 39% в сънища

31% от българите показват, че имат вяра в зодиите. Делът на дамите (48%) е доста по-голям от делът на мъжете, които споделят това мнение - 13%. Данните сочат, че във връзка с тестваните въпроси в това изследване, най-съществена динамичност в демографските характерности се регистрира във връзка с пола. Впечатление прави, че близо 40% от хората с висше обучение също имат вяра в зодиите. Близо две трети от българите са на противоположното мнение – не имат вяра в зодиите. Това демонстрират данните от постоянното изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настройките на българите по тематиката за зодии, хороскопи и пояснение на сънища.

По отношение на мнението по отношение на съгласуемост сред зодиите, то 28% показват, че имат вяра, че хората са съвместими на база на техните зодии, до момента в който близо две трети са на противоположното мнение. Отново делът на дамите, които имат вяра в съвместимостта сред хората на база на зодиакалния им знак, е доста по-голям от този на мъжете – 44% от дамите по отношение на 11% от мъжете.

Темата за зодиите е директно обвързвана с хороскопите. Близо една трета от хората имат вяра в хороскопите, като още веднъж се резервира разликата сред половете – 45% от дамите имат вяра на хороскопи, до момента в който процентът при мъжете е 11%. 35% от българите показват, че четат своя хороскоп, без значение дали имат вяра или не имат вяра в него. Малко над половината от дамите показват, че четат хороскопа си, до момента в който делът на мъжете е едвам 16%.

Посочилите, че четат хороскопа си, бяха запитани какъв брой постоянно го четат. 18% показват, че го вършат всеки ден, 36% няколко пъти седмично, а 19% - веднъж в седмицата. 24% от българите, които четат хороскопът си, го вършат няколко пъти или веднъж в месеца. Малко под половината от българите, които са показали, че имат вяра в хороскопите, показват, че са определяли свои дейности на база на написаното в хороскопа им. Близо половината от дамите, които имат вяра в хороскопите, са определяли дейностите си на база на написаното в тях. 43%, от вярващите в хороскопите, обаче показват, че не работят по отношение на написаното в тях.

Една четвърт от българите имат вяра в гледането на кафе, като при дамите този дял е 40%, а при мъжете едвам 10% споделят това мнение. Голям е делът на тези, които не имат вяра в този способ за предсказание – 69%.

Малко над 20% имат вяра в гледането на ръка, като при дамите този дял е 33%, а при мъжете 9%. 72% от българите не имат вяра в гледането на ръка.

В гледането на карти имат вяра едвам 19%. 30% от дамите споделят, че имат вяра, до момента в който при мъжете, които са на това мнение процентът е едвам 8. 73% са на противоположното мнение.

Намирането на стотинка като знак за шанс се споделя от 35% от хората. При тази алтернатива се регистрира повишение на доверието при мъжете – 23% по отношение на останалите тествани варианти. Делът при дамите още веднъж резервира високи стойности – 45%. Делът на хората, които не имат вяра, че намирането на стотинка е знак за шанс, е 58%.

28% от хората са на мнение, че е неприятен шанс младоженецът да види булката преди сватбата. Отново при дамите се регистрира доста по-висок дял (38%) в поддръжка на изказванието за сметка от мъжете – 17%. За 62% от българите не споделят суеверието, че булката не би трябвало да се вижда от страна на младоженеца преди сватбата.

Едва 10% от българите имат вяра, че е на неприятен шанс отварянето на чадър в затворено помещение. 78% споделят, че не имат вяра в това поверие. Също толкоз е делът (10%) на вярващите, че ходенето под стълба е на неприятен шанс. 77% от българите показват, че не имат вяра в това поверие.

На респондентите беше заложен въпрос, обвързван с тълкуването на сънища. 39% от хората имат вяра, че сънищата могат да бъдат тълкувани, а близо половината са на противоположното мнение. Отново усещане прави динамичността на данните във връзка с пола. Малко над две трети от българките имат вяра в тълкуването на сънища, до момента в който при мъжете този дял е едвам 17%. 20% от българите показват, че ревизират в съновник какво значат сънищата им. Делът при дамите е още веднъж доста по-голям спрямо този при мъжете – 32% от дамите и 7% за мъжете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР