31 Март Xiaomi официално представи първия си сгъваем смартфон Mi

...
31 Март Xiaomi официално представи първия си сгъваем смартфон Mi
Коментари Харесай

Xiaomi представи Mi MIX FOLD – първия си сгъваем смартфон

31 Март
Xiaomi публично показа първия си сгъваем смарт телефон Mi MIX FOLD. Устройството е оборудвано с огромен 8,01-инчов WQHD + еластичен вътрешен и 6,52-инчов външен екран. От компанията акцентират, че продуктът има най-големия сгъваем екран в смарт телефон досега. Устройството може да се похвали други още нововъведения, като дебютния за Xiaomi Surge C1 Image Signal процесор, усъвършенстван за професионална снимка. Това е и първият смарт телефон екипиран и с Liquid Lens конструкция на обектива.

Теглото е понижено с до 27% спрямо други сгъваеми устройства. Смартфонът е подложен на над 200 000 сгъвания при тестване на надеждността и до 1 милион сгъвания при тестване на надеждността му при рискови условия. " Предлагайки по едно и също време неповторимия сексапил на сгъваем смарт телефон и екран с размер на таблет, Mi MIX FOLD дава ненадминато преживяване както за работа, по този начин и за игра ", уверени са от Xiaomi.

Според компанията огромният екран на Mi MIX FOLD е " най-хубавият ускорител на продуктивността за заети хора в придвижване ", който поддържа и необятен набор от практични работни принадлежности като разграничен екран, " drag and drop " на няколко екрана, паралелни прозорци, десктоп режим, помощник за срещи, задвижван от изкуствен интелект и още безчет практични функционалности.

Сгъваемият екран е надъхан от логаритъма за калибриране на цветовете на Xiaomi. Екранът предлага 900 нита пикова бляскавост и 600 нита обща бляскавост, контраста 4 300 000:1, както и поддръжка на Dolby Vision, HDR10+ и цветовата гама DCI-P3.

Външният 6,52-инчов AMOLED екран е с 90Hz периодичност на освежаване и 180 Hz -, на дискретизация при допиране. Той е със съответствие 27:9 на страните и може да се похвали с оптималната акуратност на цветовете и също поддръжка на HDR10+.

Останалите хардуерни индикатори на Mi MIX FOLD включват четворни високоговорители, батерия с потенциал от 5020 mAh и поддръжка на 67W турбо зареждане. Това е още един значим стадий за Xiaomi, въвеждащ редица софтуерни пробиви с фокус върху потребителските потребности. Процесорът на устройството е Qualcomm Snapdragon 888.

Mi MIX FOLD дебютира с процесора Surge C1 - професионален чип, създаден от Xiaomi за обработка на изображения. Продуктът е резултат от две години разработка и 140 милиона китайски юана вложения в научноизследователска и развойна активност. Този чип обезпечава висока продуктивност, като в същото време заема малко пространство и не натоварва главния процесор. Това му разрешава да обслужва усъвършенстван 3A логаритъм и благоприятни условия за фокусиране при слаба светлина за по-точен автоматизиран фокус, автоматизирана експозиция и автоматизиран баланс на бялото, като доста усъвършенства качеството на изображението.

Mi MIX FOLD е и първият в света смарт телефон, който употребява Liquid Lens технология на камерата и съгласно Xiaomi слага началото на ерата на " бионичната снимка ". Обективът употребява правилото на биониката на човешкото око, образувайки лещовидна конструкция с транспарантна течност, обгърната във филм. Радиусът на кривината на сферичната повърхнина може да бъде тъкмо изменен с помощта на акуратен мотор, и разрешава 3-кратно оптично нарастване, до 30 пъти телефото зуум и минимално разстояние на фокусиране от 3 см. Така на процедура един обектив покрива функционалностите на два - телефото и макро.

Liquid Lens обективът предлага и висока пропускливост на светлина, ултраниска дисперсия и резистентност при рискови условия. Той може да поддържа течната си форма в среда от ниска до висока температура в диапазон от -40 ° C до +60 °C, осигурявайки постоянна, дълготрайна и висококачествена оптика.

В допълнение, Mi MIX FOLD е оборудван със 108MP/7P съществена камера за фотоси с висока разграничителна дарба и 13MP ултраширокоъгълна камера с зрително поле от 123°, която поддържа и интелигентно превключване при снимане на здания и пейзажи.
Заедно с първия си сгъваем смарт телефон Xiaomi показа и още няколко устройства: Mi 11 Ultra - новият флагман на Xiaomi Mi 11i - предлагащ грациозен дизайн Mi 11 Lite 5G и Mi 11 Lite Mi Smart Band 6 - актуализирана версия на на известната смарт гривна с 1,56-инчов екран, благоприятни условия за премерване на кислородната сатурация (SpO21) и повече фитнес режими Mi Smart Projector 2 Pro - нов вид домашно кино с поддръжка на FHD и HDR10, промяна на трапецовидното деформиране във всички направления и умна съгласуваност
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР